30. nov. 2010

Bedre spesialundervisning


Med stort flertall vedtok bystyret i går å legge ned internatet ved Alrekstad skole. Sammen med Godvik, utgjør Alrekstad de alternative opplæringsarenaene for elever med samhandlingsvansker. Debatten har rast i media, jeg er veldig glad for at vi nå med bredt flertall kunne lande på en omorganisering hvor det skal gis et  ettermiddagstilbud til elevene ved både Godvik og Alrekstad, samtidig som vi styrker toppressursen for spesial undervisning.

Toppressursen er de midlene skolene kan søke på for elever med ekstra behov. Her øker vi summen med 3 millioner, samtidig som vi skal bruke 3.2 millioner på et sosialpedagogisk tilbud på Godvik og Alrekstad. Slik kan vi hjelpe langt flere enn idag. Vi sparer ikke penger på omorganiseringen, men har lagt inn en liten økning.

De ansatte ved Alrekstad har gjort og gjør en fantastisk jobb. I media har dette tidvis blitt fremstilt som en nedleggelse av hele skolen, men det er det altså ikke.  Det er kun snakk om overnattingsdelen som verken er et kommunalt ansvar eller noe vi har lovhjemmel for. Jeg er glad for at vi har Alrekstad, både når det gjelder tilbudets som blir gitt på skolen og den virksomhet reiselærerne står for.

Mens alle andre kommuner* la ned internattilbudene da barnevernet ble et statlig ansvar på 90 tallet, har Bergen oppretthold tilbudet. I snitt har kun 4 elever benyttet seg av tilbudet, men man har hatt over 10 årsverk til å betjene internatet. Byrådet ønsket ikke å spare penger på området, men vi har sett et behov for å bruke de bedre. Når vi ikke har en lovhjemmel for tilbudet, få har glede av det og behovet for andre tiltak er store, ja da ble det et ganske naturlig valg å lande ned på.

De som har behov for overnatting/avlastning har krav på dette gjennom barnevernet. For å sikre et best mulig tilbud også i fremtiden vil byrådet i tråd med bystyrets vedtak gå i dialog med det statlige barnevernet, BUFETAT for å se på mulighetene.

*Oslo kommune som også er fylkeskommune med barnevernsansvar har noen egne ordninger med overnatting.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

28 kommentarer:

Anonym sa...

Her er folket Filip Rygg! Hvor var du, og ditt parti sine representanter?

Den mobiliseringen som foregår for å bevare Kyrkjekrinsen skole, kan du ikke gjemme deg vekk fra!

Vi finner oss ikke i at du fjerner nærskolen vår! Valgboikott vil bli gjennomført dersom dere ikke snur. En av de største politiske skandalene i Bergen noensinne om du kjører videre med din meningsløse plan!

http://www.aasanetidende.no/index.php?sideID=1307

Vidar sa...

Hei Filip. Dette er sikkert bra. Men kvifor har du slutta å svare på kommentarar og spørsmål på dei andre innlegga på bloggen din, som gjeld endringane i Åsane. Heile Åsane står saman mot det som no skjer, ikkje berre dei som høyrer til Kyrkjekrinsen. Har du ikkje gode svar? Du og dei andre som representerer fleirtalet, stiller ikkje opp og kjem med argumenta de har, når det har vore fakkelmarkering på Kyrkjekrinsen eller test av skuleveg ved Vikaleitet. Dette berører kvardagen til tusenvis av barn og familiar i Åsane. Dette er for viktig til at du kan la vere å vise deg! Hvis forslaget ditt er så rett som du gir inntrykk av - stå opp og møt oss!

Efraim Kanestrøm sa...

Hei Filip

Hvorfor ødelegge et av Norges absolutt beste elevmiljø? Trodde KrF var opptatt av et godt miljø for barn og unge?
Jeg oppfatter det som at du vegrer deg mot å forklare hvorfor skolen bør nedlegges og det virker som du ikke er villig til å argumentere for ditt syn. Dette finner jeg bemerkelsesverdig; er det en skjult agenda? Er dere allerede i dialog med interessenter til skoletomten?
Det må da være en årsak til at dere håner foreldrene(velgerne) og demokratiet ved å vise en så skamløs arroganse. Jeg håper dere er villige til å la arrogansen falle og heller inngå en dialog og åpne for en debatt med Åsanes innbyggere.
Jeg trodde vi fremdeles hadde demokrati i Bergen, ihvertfall i teorien. Det hadde vært trivelig om det også kunne praktiseres.

Efraim Kanestrøm sa...

På folkemøtet 1.september bet jeg meg merke i at du sa at nærhetsprinsippet er meget viktig for oppvekstskomiteen og skolene skal ligge der elevene bor og kommer til å bo. Det blir da et paradoks for meg at dere ønsker å legge ned Kyrkjekrinsen, som ligger midt i smørøyet i forhold til bebyggelsen. De aller fleste elevene i dag, bor i gangavstand til skolen og prognosene sier at det vil være en vekst i antall husstander i nærområdet i tiden fremover. Kyrkjekrinsen er i dag Åsanes største skole med fullt utnyttet kapasitet og prognosene tilsier at elevtallet vil øke. De aller fleste elevene fra Kyrkjekrinsen vil få en lengre og farligere skolevei hvis skolen legges ned, og i tillegg vil det bli et økt behov for skoleskyss fra foreldre og det offentlige. Trafikksituasjon i Åsane er allerede ille nok og økt trafikk vil ytterligere forverre skoleveien for de som skal gå til skolen.

Hvorfor står du ikke ved ditt ord?

s-i sa...

Hei Efraim,

Nærhetsprinsippet kan av og til være viktig for Filip. Det var tydeligvis viktig for han 1. september, og det var også et viktig prinsipp for han i følge Fanaposten av 19. november for å bevare Krokeide skole. Da blir det jo svært rart at Filip kan se helt bort fra dette i saken vedr. Kyrkjekrinsen.

Miljøpolitikk synes heller ikke å være Filips sterke side slik du indirekte påpeker det i din siste kommentar til Filip. God miljøpolitikk er blant annet å legge funksjoner slik som skole der hvor folket bor slik at en unngår unødig transport og forurensning. Jeg har tidligere utfordret Filip på akkurat dette her på Norges tredje beste politiske blogg, men han klarer ikke å svare for seg.

Rent samferdselspolitisk burde Filip også vite at trafikkstrekningen Vågsbotn-Hylkje ikke har god nok kapasitet selv med Eikåstunnelsen på plass. Dette problemet vil ikke løse seg før vi får Nyborgtunnelen. Hvordan Filip da kan velge å gå for en løsning som påtvinger E39 enda mer (og i dette tilfellet svært unødig) trafikk, ja forsøk å forklar den du, Filip.

Elin sa...

Kjære Filip
Har du sett på side 15 i Bergens Tidende i dag, 011210?
Hva hjelper det at du sier i samme avis i dag,at dere har gjort en grundig jobb med skolebruksplanen når dere har basert vedtaket på feil tallgrunnlag?

Forbannet mor sa...

Etter å ha fulgt med i avisene og lest dagens sak i BT om skoleplanen sitter jeg igjen med en følelse av at Filip Rygg ikke bryr seg om sannheten, eller feil tallgrunnlag som noen kaller det. "Mitt ord er sannhet" kan det virke som han tror selv.
Jeg googlet for å finne frem til denne bloggen som jeg har hørt flere prate om. Der kom det opp fra google "Hvordan kan de minste få det enda bedre? filiprygg.no er et sted for dialog."
Hvis de minste i Bergen skal få det bedre må vi få en barnebyråd i Bergen som bryr seg om alle de små. Filip Rygg har klart og tydelig vist at han ikke er en slik byråd.

Vivian sa...

"filiprygg.no er et sted for dialog" skriver du på forsiden din. Hvorfor har du ikke da svart på noen spørsmål om forslagene dine til endringer skolene i Åsane, på over 1 uke?

Janne sa...

For bare vel et år siden, var du på Løvås skole for å åpne det nye oppveksttunet. Du tok min sønn høytidelig i hånden og gratulerte ham med et diplom han ble tildelt. Min 6-årige sønn kom hjem og var veldig stolt fordi han hadde snakket med en politiker som het Filip, og var grei... Hvordan kan du så, et år etter ønske å legge ned denne skolen? Elevene og vi som foreldre, føler oss ført bak lyset, og rett og slett lurt.

Skolen har et kjempeflott elevmiljø, barna stortrives og lærer det de skal, veiledet av dyktige lærere. De har en trygg skolevei, med gangvei hele veien.

Dersom Løvås skole blir lagt ned, betyr det at mine barn for det første mister store deler av venneflokken sin, skoleveien blir betraktelig lengre, de må gå gatelangs for å komme til skolen og i tillegg krysse Fyllingsdalens mest trafikkerte vei. Hvordan kan dette være til beste for barna? Er det ikke barna og deres skolehverdag du skal jobbe for?Ikke mot?

Løvås er en god skole, en skole som tar vare på og ser elevene, en skole der elevene trives. Skolen er nyoppusset og har nå et godt inneklima, utearealene er varierte og innbyr til fysisk aktivitet. Den gode beliggenheten i dalen gjør at Lynghaugparken og Kirkebakken ofte benyttes ved skidager og andre aktivitetsdager. I disse dager er det også kort avstand til skøyteis på Lynghaugtjernet. På kveldstid er skolen også et samlingspunkt i dalen ved ulike arrangementer fra foreninger, lag og FAU ved skolen.

Elevtallet i Fyllingsdalen vil stige i årene fremover. Flere unge tar over boliger etter eldre som ønsker leiligheter i blokk med heis. Bare ved å se på eget nabolag, kan jeg si at antallet barn har økt med i alle fall 400% de siste 5 årene. Fremdeles er her mange boliger med eldre, det bygges nye tomannsboliger, og tomter ligger ute for salg.. Om få år vil Løvås skole slett ikke ha så mye ledig kapasitet som dere vil ha det til.

s-i sa...

Hei Filip,

Når du presenterte skolebruksplanen sa du (ref, div. dokumentasjon på kommunens web):

- Kyrkjekrinsen skole legges ned fra 2013 når Leikvang er bygget. Det gjennomføres gradvis
avvikling av barnetrinnet fra skoleåret 2011/2012 ved at de nye førsteklassingene ikke starter ved skolen.

I ditt siste svar på bloggen her for noen dager siden (lengre ned i bloggen) skriver du så:

- Men det er en misforståelse som må rettes opp i: Førsteklassingene i Vikaleitet/Eikåslia skal ikke flyttes over fra høsten, her skal man vente til Eikåstunnelen er realisert.

En ganske så alvorlig "misforståelse" spør du meg, og jeg spør videre: Kan vi forvente oss at det innrømmes flere misfortåelser fra skolebruksplanen?

Og hvor har du egentlig tenkt å sende førsteklassingene fra Langarinden, Eikåsneset, Vågsbotn, Heiane og Hetlebakken kommende høst?

Trond sa...

Det overrasker meg at du som troende og Krf representant kan velge å legge ned skoler pga økonomiske hensyn. Enda verre er det at du går i "kompaniskap" med kulturbyrådet slik at han får sitt kulturhus i Fyllingsdalen og du blir "kvitt" Løvås skole. Hvordan kan en troende som representerer ett parti hvor trygghet og nestekjærlighet står i sentrun, velge å gi små barn utrygg skolevei og ett nytt usikkert skolemiljø? Nei, kjære Rygg - for meg vil du alltid bli uvitende og politiker før troende!

Efraim Kanestrøm sa...

Troende til hva som helst, sier nå jeg.

Anonym sa...

Jaha Filipen. Føles det godt å se at partipisken fungerer sterkere enn fornuften blant byrådpartienes medlemmer i oppvekstkomiteen?

Anonym sa...

Et skritt nærmere komplett skandale. Maktarrogansen fortsetter!

Oppfordring: Uansett ideologiske grunnverdier, neste år er et LOKALVALG: Boikott FRP, Høyre og KRF. Folkesuvereniteten skal seire.

Anonym sa...

Rystet!! Folket viser sin mistillit, du sitter der taus i dressen din

SKAM

Anonym sa...

Hvor er debatten du "inviterer til" på bloggen din??? Ikke mye debatt dette her..... Ikke et eneste svar har vi fått fra deg....

Anonym sa...

Kom under feil sak så vi prøver igjen.

Resultatet av gårdagens dagens møte ble som forventet, KATASTROFALT, men si meg en ting Filip Rygg, skal 6 åringene fra Vikaleitet, Eikåslia, Eikåsneset og Teigland være alene på Kyrkjekrinsen skole til høsten, mens ungene fra Mellingen, Heiane og Langarinden går forbi skolen og må fortsette til LI (eller rettere sagt de må kjøres fordi det finnes ikke busser og skolevegen er alt for lang for seks åringene, hva er logikken????

s-i sa...

Hei Filip,

Jeg leser i dagens BT at du mener gårdagens møte "viste oss både et stort engasjement for bergensskolen og en vilje til å satse på skolen".

Jeg var desverre ikke der, men alle de jeg har pratet med som var der er høyst oppegående mennesker -- og de forteller meg alle som en at engasjementet var for bergensskolen, ja -- men mot din skolebruksplan.

Hvorfor forsøker du å vri oppmøtet og engasjementet til fordel for deg selv?

Byrådspartiene har vist vilje, som du uttaler, men dette er vilje til arroganse ovenfor dem skolebruksplanen gjelder, og ikke til å satse på skolen for den legger dere opp til å rasere.... i hvertfall i Åsane.

Anonym sa...

Anbefaler en søndagstur i helgen. Start øverst i Langarinden,hvor ungene bor, følg veien (gangstien).

Etter en stund kommer du ned til butikken Staples 100 meter fra Kyrkjekrinsen skole. Istedet for å gå trygt over veien ved lyskrysset ved Kyrkjekrinsen kryss den doble veien inn mot Flaktveit (her er det ingen midtbaneskiller) og fortsett i nærmere to kilometer langs Liavannet.

Kryss veien ved Rema 1000 inne på Li og gå langs veien inn til Li skole. Etter turen kan du gi meg en tilbakemelding på hvordan du følte veien til din skole som er "der du bor". Var den trygg og var den i nærheten av ditt "hjem"

Et viktig element ta tiden. Gang den tiden med to og du kommer frem til den tiden en seksåring bruker for å komme seg på skolen.

Anonym sa...

Etter at du har gått tilbake fra Li til øverst i Langarinden kan du kjøre ned på Eikåsneset. Sett fra deg bilen, og ta gjerne på deg en reflekstvest for dette kan bli farlig.

Gå så opp til E39, kryss vegen på lyskryss ved Hjelle bakeri. Fortsett så langs gang- og sykkelsti til busslommen ved Vikaleitet. Kryss igjen E39 ved lyskryss og fortsett langs fortau. Nå skal du få god føling med trafikken, men du er fortsatt på fortau.

Litt lengre nede kan det være lurt å skifte over til fortau på andre siden, men nå må du være forsiktig, for det er ingen lyssignal her. Du kan trøste deg med at det blir langt farligere.

Når du kommer ned til der hvor det ikke er fortau fordi det ikke er plass for fortau vil jeg råde deg til å skifte over til den andre siden igjen, mot vannet, men vær forsiktig, for da har du i det minste litt oversikt over møtende trafikk.

Trekk pusten, og hvis det går deg bra vil du etter drøye 100 meter komme til rene åpenbaringen hvor det igjen er plass for fotgjengere på vegskulderen til E39. Da er det bare å fortsette, og etter ca en km er du fremme ved Haukåsvegen.

Herfra er det videre langs gang og sykkelvei frem til Breisteinvegen hvor det er trafikklys, men du må passe på når du skal krysse, for her er det flere filer og bilene kjører langt fortere enn hva de gjør forbi Kyrkjekrinsen, og akkurat det lyskrysset mener du jo er farlig. Dette er mye farligere, så vær forsiktig.

Siste hindring blir kryssing av travparkvegen, men der er det sikkert ikke trafikk på en søndag, så det går nok bra skal du se.

Vel fremme er det bare å snu. Samme veien tilbake igjen, bortsett fra at du bør gå mot trafikken på den farlige strekningen hvor det ikke en gang er plass for fortau.

Dette er ingen skolevei, Filip Rygg. Selv ikke etter at tunellen er ferdig og det daglig bare vil kjøre 4000 biler forbi mot dagens 20.000 passerende. Husk da også på at fra tunellutslaget er det heller ikke så mye som et lite fortau frem til Haukåsvegen. Og hvis lyskryssene ved Kyrkjekrinsen er hva som gjør den skoleveien til å være farlig, hva skal vi da si om overgangen ved Breisteinvegen?

Dette er ingen skolevei, men du mener den er tryggere enn dagens. Vi er svært mange som ikke forstår deg selv om du kan vise til en solid skolebruksplan basert på flere år med utredninger.

Hans sa...

Her var det mange gode spørsmål. Jeg har en enkelt og kort et. Vil byrådet a) fristille sine representnter i bystyret når det skal stemmes over skolebruksplanen, eller b) kjøres det knallhard partikustus?
a) eller b)?

Anonym sa...

Hei Filip Rygg.
I kveld gikk lyset opp for meg. Nei det handler ikke om økonomi, fordi hvis det hadde handlet om økonomi da hadde vi tatt bedre vare på de investeringene som allerede er gjort. Nybygg oppført i 1998 og siste oppbygging foregår nå, mange millioner vil bli sløst vekk. Vi skal jo få en ny ungdomsskole på Leikvang, der skal det gå 260 elever fra Kyrkjekrinsen (+ økning i antall over tid) 100 elever fra Marikollen/Mjølkeråen og så skal den avlaste Haukås barneskole, fordi den ble jo full 200 elever skulle inn på Leikvang. Mitt regnestykke sier 260+100+200 = 560

UPS så var også Leikvang full før den var bygd, hva gjør vi nå, jo vi må bygge ny barneskole, kanskje vi kan plassere noen på Ulset, det er jo nærmest der vi bor!!!!!!!

Anonym sa...

God morgen Filipen. I dag bør du lese BT til morgenkaffen. En mor med barn på Riple skole har skrevet en meget bra kronikk som tar for seg alle de fagre ord i krf, høyre og frps partiprogrammer. Det høres meget bra ut, men som vi alle kjenner til gjør dere nærmest det motsatte her i Bergen av hva dere sier dere skal gjøre, og dette enda folket/demokratiet gjør sitt beste for å fortelle dere at dere gjør feil. Slikt blir det ikke tiltro av, så ikke bli forbauset dersom velgerne sier fra til høsten

Monica Strand Brunvoll sa...

Jeg vil gjerne vise til hva Barneombudet uttaler, på prinsipielt grunnlag, om skolenedleggelser:

"I hht. barnekonvensjonen artikkel 3 skal kommunen, i alle saker som berører barn, ta hensyn til hva som er barnets beste. I saksframlegget skal kommunen dokumentere hvordan en overføring til andre skoler vil gi en like god, eller bedre ivaretakelse av barna."

Samtidig vil jeg gjerne spørre deg, Filip Rygg, om du mener dere har dokumentert at nedlegging av Kyrkjekrinsen skole vil være til barnas beste?

Jeg siterer videre:

"Dersom ”Barnets beste” ikke er tilstrekkelig utredet i saks-framlegget, vil det være en saksbehandlingsfeil som kan føre til at vedtaket er ugyldig. Dersom det er grunn til å stille spørsmål ved grunnlaget for den avgjørelsen som blir fattet, gir kommuneloven § 59, hjemmel for at 3 eller flere medlemmer av kommunestyret kan kreve lovlighetskontroll. De kan be Fylkesmannen vurdere om vedtaket er lovlig, klagen leveres kommunestyret."

Anonym sa...

http://www.barneombudet.no/temasider/skole_og_b/skole_og_b/fakta_skol/skolenedleggelse

Her er link til nettsiden, om du skulle ønske å lese mer.

Mvh Monica S. Brunvoll

Filip Rygg sa...

Takk for mange kommentarer om mange ulike temaer.

Kort om de ulike:

Kyrkjekrinsen
Disse turene det oppmuntres til har jeg tatt. Helheten i det vi foreslår ivaretar også de bemerkninger som kommer i forhold til trafikksikkerhet.

Løvås
Dette skal opp som egen sak. Jeg ser mange positive muligheter her, men har altså ikke konkludert.

Riple
Skolen blir ikke lagt ned. Kun felles ledelse. Dette sikrer skolen og det gir enda større faglig miljø.

Prognoser
At de er usikre er ikke det samme som at de er feil. Tallene bygger på den informasjon vi har i dag. Der det kommer påstander om at informasjonen er feil må vi gå inn å vurdere dette. Mange steder har man endret tallene etter gode innspill. Kommunens eneste interesse er korrekte tall.

Trond Kvarven sa...

Hei.

Det virket nesten som filiprygg.no var blitt stedet for monolog i stedet for dialog. Det er bra å sjå at du er aktiv igjen, sjølv om du ikkje akkurat er konkret. Du skjønner sikkert at det er mange frustrerte mennesker som føler de ikke får svar på spørsmålene som opptar dei. Vi fra Løvås lurer på mangt og meget, men ingen ser ut til å kunne svare. Jada, vi veit at saken skal opp i egen høring. Men der ligger samtidig problemet. Kvifor skal vi det? Ein trenger ikkje være spesielt paranoid for å kjenne ein sterk følelse at dette bare er spill for galleriet, og at avgjørelsen i realiteten er tatt. Den prosessen som ligger forut for dette vedtaket styrker denne mistanken. Kvifor er det kjørt ein parallell prossess med lukkede møter i kommunehuset for å få tegnet om Løvås til kulturhus i full fart like før Skolebruksplanen skulle presenteres. Kvifor er ikkje Fyllingsdalen Kulturråd sin rapport som dere bestilte og brukte 200 000,- på tatt i betraktning? Det er mulig at våre mistanker om at dette er ein styrt prosess, utelukkende satt i gang for å avvikle Løvås til fordel for eit billigere kulturhus, faktisk er ubegrunnet. Men overbevis meg da!

I Skolebruksplanen påstås det at ved å legge ned Løvås får de fleste elevene kortere skolevei. Hvor sannsynleg virker det? Tenk på det. Er det logisk at elevene får kortere skolevei ved at ein nærskole lukkes? I så fall kan dere vel bare stenge ein til, og enda ein...Og kva har endret seg siden Thomas Moltu fattet vedtak om oppveksttun (2008)? Har ikkje elevtallet faktisk økt? Og er nå dette tiden for å sende barna våre ut i trafikken, nå som Fyllingsdalsveien i praksis er blitt ein del av Ringvei vest-systemet? Ja eg veit det er etablert enkelte små fartsdumper, men busser og tungtransport kan kjøre uhindret. Og kor er det blitt av Moltu sine visjoner om at eit oppveksttun ville gi større fleksibilitet for både skole og barnehage ved at dei kan "låne" areal av hverandre dersom ein av avdelingene har ledig kapasitet og den andre har økende behov. At oppveksttun gir lettere overgang for 1. klassingene, og at oppveksttun faktisk lønner seg ved samdriftfordeler? Betyr ikkje dette noko lenger? At ingen gir konkrete svar på dette (og mye annet) styrker ytterleg vår mistanke om at Løvås uttelukkende blir ofret til fordel for et kulturhus. Garantert! Hvis ikkje må du faktisk sjå ein pedagogisk gevinst i overfylte klasserom? Min påstand er dette: Det er ingen som helst grunn for ein egen høring om Løvås. Absolutt ingen. Alle fakta er kjent i dag. Hvis ikkje ber eg deg konkretisere kva som er uklart?

Helsing Trond Kvarven
Fyllingsdalen

Trond Kvarven sa...

Hei.

Det virket nesten som filiprygg.no var blitt stedet for monolog i stedet for dialog. Det er bra å sjå at du er aktiv igjen, sjølv om du ikkje akkurat er konkret. Du skjønner sikkert at det er mange frustrerte mennesker som føler de ikke får svar på spørsmålene som opptar dei. Vi fra Løvås lurer på mangt og meget, men ingen ser ut til å kunne svare. Jada, vi veit at saken skal opp i egen høring. Men der ligger samtidig problemet. Kvifor skal vi det? Ein trenger ikkje være spesielt paranoid for å kjenne ein sterk følelse at dette bare er spill for galleriet, og at avgjørelsen i realiteten er tatt. Den prosessen som ligger forut for dette vedtaket styrker denne mistanken. Kvifor er det kjørt ein parallell prossess med lukkede møter i kommunehuset for å få tegnet om Løvås til kulturhus i full fart like før Skolebruksplanen skulle presenteres. Kvifor er ikkje Fyllingsdalen Kulturråd sin rapport som dere bestilte og brukte 200 000,- på tatt i betraktning? Det er mulig at våre mistanker om at dette er ein styrt prosess, utelukkende satt i gang for å avvikle Løvås til fordel for eit billigere kulturhus, faktisk er ubegrunnet. Men overbevis meg da!

I Skolebruksplanen påstås det at ved å legge ned Løvås får de fleste elevene kortere skolevei. Hvor sannsynleg virker det? Tenk på det. Er det logisk at elevene får kortere skolevei ved at ein nærskole lukkes? I så fall kan dere vel bare stenge ein til, og enda ein...Og kva har endret seg siden Thomas Moltu fattet vedtak om oppveksttun (2008)? Har ikkje elevtallet faktisk økt? Og er nå dette tiden for å sende barna våre ut i trafikken, nå som Fyllingsdalsveien i praksis er blitt ein del av Ringvei vest-systemet? Ja eg veit det er etablert enkelte små fartsdumper, men busser og tungtransport kan kjøre uhindret. Og kor er det blitt av Moltu sine visjoner om at eit oppveksttun ville gi større fleksibilitet for både skole og barnehage ved at dei kan "låne" areal av hverandre dersom ein av avdelingene har ledig kapasitet og den andre har økende behov. At oppveksttun gir lettere overgang for 1. klassingene, og at oppveksttun faktisk lønner seg ved samdriftfordeler? Betyr ikkje dette noko lenger? At ingen gir konkrete svar på dette (og mye annet) styrker ytterleg vår mistanke om at Løvås uttelukkende blir ofret til fordel for et kulturhus. Garantert! Hvis ikkje må du faktisk sjå ein pedagogisk gevinst i overfylte klasserom? Min påstand er dette: Det er ingen som helst grunn for ein egen høring om Løvås. Absolutt ingen. Alle fakta er kjent i dag. Hvis ikkje ber eg deg konkretisere kva som er uklart?

Helsing Trond Kvarven
Fyllingsdalen