9. jan. 2009

Finanskrisen skal løse alt


Pornoindustrien vil ha krisepakke, Norsk Industri vil ha dobling av subsidiene til utviklingsprosjekter, skattebetalerforeningen vil ha kutt i momsen, kommunepolitikere over hele landet forventer en masse nye offentlige bygg og veier og NHO forventer lavere inntekt- pg bedriftsskatt. Du verden!

Det er et ganske stort paradoks at vi i krisetider, håper at krisen skal gi oss alt mellom himmel og jord. Det vi har ønsket oss til jul i flere tiår, skal nå komme på plass i løpet av få uker. Bankpakker, krisepakker, skattelette, investeringsfond og utdeling av penger. Jeg er helt enig i at flere ting må gjøres, og jeg er også svært enig i den kritikk som er kommet pga regjeringens handlingslammelse. Mange har mistet jobben fordi politikerne ikke tok signalene tidlig nok.

Men: Finanskrisen må ikke bli en tid der man sier ja og amen til alt mulig. Tiltakene som igangsettes må være langsiktige og gjennomtenkte. Først og fremst er finanskrisen tiden der vi virkelig kan legge om deler av vår økonomi. Go green!

Selvsagt må vi sikre tilgang på kapital og vi må ha et offensivt offentlig investeringsbudsjett, men det nytter ikke nå å spytte inn hundrevis av millioner på utviklingsprosjekter som skal gjøre sterkt forurensende industri mer lønnsomt, eller på skatteletter som ikke er målrettede.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

herlig at renta gikk ned!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

hakke råd tel å gooo greeen nå
nærmeste jeg har kommet er å brenne en haug av granbar. dem er grønne.(trea sto i veien)