15. apr. 2009

Røkke som næringsminister?


For å finansiere de meget omstridte oppkjøpene har Aker fått 500 millioner i svært gunstige lån fra regjeringens egen krisepakke. Ganske så utrolig. I det hele tatt er dette Aker-eventyret stappet med utrolige hendelser. Konklusjonen blir gang på gang; Kjell Inge Røkke har langt mer kompetanse og innsikt enn det regjeringen har hatt i denne saken.

KrF, Høyre og en rekke næringslivstopper advarte regjeringen mot oppkjøpene når de i sin tid ble gjort. Nå viser det seg at regjeringens trang etter medieoppslag og bruk av skattepenger fører til store tap og en politisk skandale. Foreløpig er det ikke avklart hvem som vinner, men egentlig har regjeringen allerede tapt. Ingen må tro at Kjell Inge Røkke har tenkt å tape denne saken.

Det kan nok være riktig at en del av det som har skjedd, strengt tatt ikke burde skjedd. Men det er lite som tyder på at det er noe ulovlig Aker har foretatt seg. Den viktigste erfaringen vi her kan ta med oss er at Norge trenger ny regjering.

Tenk hvor mye eldreomsorg, fattigdomsbekjempelse og skolesatsing vi kunne fått hvis regjeringen ikke led av spillegalskap.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Helge sa...

Ingen blir så rik som Røkke og bygger opp et slikt selskap som Aker uten å være litt sleip. Regjeringen har vært naive og trodd Røkke ville ha de med for å være snill. 
 
Tenk hva de milliardene kunne gjort for å skape nytt næringsliv i Norge, heller enn å bruke de på å tviholde på de selskapene som er her. 
 
Og er det ikke en falitterklæring til egen næringspolitikk å bruke penger på eierskap for å hindre at arbeidsplasser flyttes? 

Filip Rygg sa...

Veldig enig med deg. Og i siste setning sier du det mest fundamentale: "er det ikke en falitterklæring til egen næringspolitikk å bruke penger på eierskap for å hindre at arbeidsplasser flyttes? "
 
Regjeringen har en naiv, gammeldags og svært lite fremtidsrettet næringspolitikk. Nå har aldri næringspolitikk vært det som driver meg mest i politikken. Men vi må skape, ikke bare dele. Næringspolitikk er og blir viktig for alle som ønsker å utvikle Norge. Da er det synd vi fortsatt må slite med dagens regjering. Men i oktober får vi forhåpentligvis en ny. Gleder meg.

Rune AJ sa...

På tide å rose Røkke og hans kolleger!
 
Ryddig, smart og en lærepenge til en arrogant rød-grønn-regjering!
 
Aker got the solutions !!
 
Vet veldig godt hva man IKKE skal stemme ved valget, samt hvilke partier som kan mest om økonomi.
 
Mvh
 
Rune