14. mai 2009

Et laaangt klima-mareritt


Som største eier i StatoilHydro sier den rød-grønne regjeringen nå ja til en av de verste miljøsakene noensinne; oljesandprosjektet i Canada. Til tross for min begeistring for både tidligere miljøverminister Helen Bjørnøy og dagens miljøvernminister Erik Solheim, kan vi nå bare konstatere at de siste 4 årene har vært et langt klima-mareritt.

Det har vært mange krisepakker fra sittende regjering etter at finanskrisen satte i gang et konkursras i Norge. Klimakrisen har vi levd med mye lenger, men her er det ikke skjedd noe som helst. Burde det ikke kommet en klima-krisepakke? Samtidig er det fristende å legge til at selv finanskrisepakkene ikke gir noe særlige resultater, i følge Aftenposten i dag kutter disse ledigheten med kun 8-10.000 personer, antallet nye ledige er mye høyere.

Norge og verden trenger en ny regjering i Norge etter det kommende valget. Jeg gleder meg til å få noen som tar klimakrisen på alvor.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Stian Fredriksen sa...

Hva med lederen i StatoilHydro for Canada-satsningen som mener at dette kommer til å bli et miljøprosjekt? Vet ikke helt om jeg stoler på det, men det bør iallfall nevnes og følges opp. En så klar og tydelig uttalelse på tv2nyhetskanalen tidligere i dag, bør få etterspill dersom det viser seg å ikke stemme.
 
Jeg er også enig med deg i at vi bør få en ny regjering ;)

Filip Rygg sa...

Jeg hørte også det, og ble mildt sagt forundret. Men dette er vel litt hvordan man måler ting, dette er vel gjerne et utspill som henger sammen med at StatoilHydro mener at det kunne vært enda verre. Og sånn sett blir det nest verste omtalt som et miljøprosjekt.

Erik Devold sa...

KrF har høye politiske ambisjoner innen energi- og klimapolitikk i forslaget til nytt politisk program. Men store deler av den foresåtte politikken innebærer nyutvikling og forbedring av teknologien som legger grunnlaget for energiutvinningen og et klimanøytralt forbruk. Programkomiteen foreslår å prioritere forskning innen energi og klima, men følger ikke opp når det gjelder høyere utdanning! Kan Norge greie å følge opp krav om utslippskutt uten og samtidig prioritere bachelor- og masterutdanning innen teknologi og ingeniørfag? Det er tross alt disse kandidatene som skal implementere de nye løsningene og gjennomføre de praktisk-tekniske øvelsene som skal til for å forbedre teknologien vi bruker idag.

Filip Rygg sa...

Interessant og viktig kommentar! Enig i det du skriver Eirik.
 
Det kan godt tenkes at KrF burde hatt flere formuleringer når det gjelder høyere utdanning, men selv om ikke alt er spesifikt nevnt så vil dette være god KrF politikk slik jeg ser det.
 
PS! Siden lillebror har vært leder i NITO studentene det siste året, så har jeg fått mye input på dette. Viktig!