15. mai 2009

Mye penger, mange påplussinger, lite politikk


Vi skal fjerne fattigdommen! Bassengene skal fylles opp! Eldreomsorgen skal skinne! Lærertettheten skal økes! Alle skal i arbeid!

Husker du løftene fra 2005-valgkampen? Mens partiene bak Bondevik regjeringen lovet ansvarlighet og å prioritere det viktigste først, lovet de rød-grønne nesten alt mellom himmel og jord. 100 milliarder senere, er valgløftene fortsatt ikke gjennomført. Kanskje de kan brukes på nytt i den kommende valgkampen?

I dag har regjeringen lagt frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Flere ting er jeg helt enig i. Det er bra at antall studieplasser økes, det er bra at kirken får en helt nødvendig påplussing og det er bra at antall tiltaksplasser økes. Men hvor ble det av de store grepene? Hvor forsvant visjonene? Trenger vi virkelig politikere til å gjøre små påplussinger på alt?

Kan vi ikke like godt bare styre landet med en datamaskin?

Norge trenger folkevalgte som tør å ta grep. Politikere som skjønner at man må prioritere. Mennesker som vet å holde de løfter som gis. Jeg har absolutt respekt for at man i et samarbeid må gi og ta, sånn sett er det ikke rettferdig å beskylde SV for løftebrudd på alt som stod i deres valgprogram, men de har flertall nå, og det de i fellesskap lovet, det må vi kunne forvente.

Minner til slutt om SVs viktigste valgløfte;
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Helge sa...

Må jo si at det med datamaskin ikke hørtes helt dumt ut. I alle fall bedre enn visse partier. 

Filip Rygg sa...

hehe! Du er inne på noe...

japp sa...

Få høre noen visjoner da...

Filip Rygg sa...

Lavutslippsamfunnet, fjerning av fattigdom, behandling og ettervern til alle rusavhengige, 1.4% av BNI i bistand, høyhastighetsbane, bybanenett i storbyene ++++! ;)

Guest sa...

Hmm.. syntes det var stor kritikk av Bondevik II også, det var ganske så mye de ikke fikk til i regjering - noe velgerne sa klart i fra om ved sist stortingsvalg.
 
Synes hele dette greiene fort blir et spill for galleriet jeg, og KrF er ikke noe bedre enn noen andre.
 
Nei-partiene KrF, V og Sp satt i sin tid en regjering, og valgte å svelge masse EØS-direktiver fremfor å engang å foreslå for stortinget å legge ned veto mot noen av disse direktivene gjennom hele perioden. Snakk om å vise baller i regjering..