18. juni 2009

Iran-demonstrasjonene viktig for hele verden



Det er ikke ubetydelig det som nå skjer i Iran. Utenlandsk presse blir nå nektet å filme eller ta bilder av demonstrasjonene og kaoset i kjølvannet av Iran-valget. Vanlige iranere trosser likevel sensuren med livet som innsats. Det disse gjør som spres videre via facebook, picasa, twitter, youtube, flickr og egne hjemmesteder er nå avgjørende for at resten av verden skal få se hva som skjer.

På mange måter er det overraskende at så mange velger å demonstrere, myndighetene bruker mye vold og diverse grupper blir betalt for å banke opp demonstranter. Samtidig er nok frustrasjonen så stor at vi langt i fra har sett enden på det som skal skje i Iran. Og det skal vi alle være glade for. Iran har lenge vært en usikker atom-trussel og presidenten har gjentatte ganger tatt til orde for utslettelse av Israel. Selv om mye gjøres for å sensurere, så kommer en del info ut. Den må spres videre!

Modige iranere som nå filmer overgrepene skal ha skryt, og vi bør gjøre det vi kan for å spre budskapet. Hvis du bruker twitter, anbefaler jeg deg å sjekke: helpiranelection.com Blogger du så er det bra om du skriver om temaet. For dette handler også om hva våre ledende politikere gjør i de internasjonale foraene. I stedet for å koseprate i FN, må vi forvente at den norske regjeringen stiller krav.

Hvis vi nå kan få en ny kurs i Iran, så vil det bety mye for hele verden. Det vil dempe urolighetene i midtøsten og det vil åpne for mer internasjonalt samarbeid om viktige felles utfordringer. Men, det er neppe gjort over natten.

Bilde 1: .faramarz / flickr.com
Bilde 2: helpiranelection.com
Bilde 3: Hamed Saber / flickr.com
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: