3. juli 2009

KrFs gode sommertrend



8.6%søndag, 6.7% igår og 7% i dag! KrF er inne i en god sommertrend. April, mai og juni visste alle et gjennomsnitt på 6% oppslutning, noe som er 0.8% dårligere enn ved stortingsvalget i 2005. De siste tre målingene er selvsagt ikke noen fasit, men de gir trolig en viss pekepinn på hva som er trenden.

At trenden snur nå er helt perfekt.

Det er under tre måneder igjen til valget. Selv bruker jeg dagene til å reise rundt i hele Hordaland. I går var jeg på Tysnes, i dag går turen til Lindås, mandag til Stord og tirsdag til Voss. I litt over 2 uker prøver vi å besøke ca 16 kommuner. Hvor enn jeg drar, opplever jeg svært positiv respons. Veldig mange er begeistret for vår førstekandidat Laila Dåvøy og KrFs politikk blir stadig mer relevant for folk flest.

Små marginer avgjør mandatfordelingen. Feks visste en del snittberegninger at KrF ville fått 9 representanter med 6% oppslutning, i mai ville de andre partienes utteling ført til at vi med 6% hadde fått to av de 9 fra Hordaland. Det siste gleder selvsagt bloggeier, men vi er absolutt ikke fornøyd med bare 9 mandater. Dersom vi hadde fått 6.1% viste samme beregning at KrF hadde fått 10 mandater, mens vi må op til 6.8% for å få 11 som er det tallet vi har i dag. Med 8.6% slik VG målingen på søndag viste, ja da ville vi fått 15 mandater, en økning på 4 fra i dag.

Det hadde vært bekymringsfullt dersom sommertrenden viste en annen utvikling, at vi feks gikk ned 1 eller 2 prosentpoeng. Nå ser vi en grei oppgang og forhåpentligvis klarer vi å styrke dette frem mot valget. Jeg er overbevisst om at vi trenger et sterkere KrF, et parti som tar de viktige verdikampene og som evner å prioritere.

Bilde 1: Besøk i Regnbogen barnehage på Voss 26.06.09.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Kari sa...

Dette liker vi! Spennende å se om snittet for juli viser økning i forhold til juni. Virker svært sannsynelig med de siste målingene. Alle viser vel økning.