21. sep. 2009

Et godt budsjett for Bergen



Byrådet har i dag lagt frem sitt budsjett for 2010, samt økonomiplan for perioden 2010-2013. Befolkningsutviklingen, inntektsutviklingen og investeringsbehovet viser oss at Bergen trenger en fortsatt stram økonomistyring. Det klarer byrådet i sitt forslag, det lover bra. I tillegg evner man å prioritere det viktigste.

Flere boliger for psykisk utviklingshemmede, oppstartsbevilgning til nytt sykehjem, satsing på PPT og fortsatt storstilt utbygging av nye skoler og barnehager er utvilsomt noe av det viktigste en kommune kan prioritere. I tillegg har vi nettopp vedtatt et nytt Bergensprogram som gir oss en rekke miljøtiltak, videreføring av bybanen, trinn 2 på ring veg vest og andre viktige byutviklingsprosjekter.

Vi skal nå forhandle om budsjettet. Det blir neppe en veldig enkel øvelse. Vi vet at partiene i bystyret har mange budsjettkrav. Forhåpentligvis klarer vi å balansere dette med den helt nødvendige ansvarlighet, enhver politiker som vil Bergen vel, må ha. De valg vi tar i år vil få konsekvenser for fremtiden.

Les mer om budsjettet på kommunens nettsider.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Geir Dale sa...

Jeg registrerer selvtilfredsheten over Byrådets budsjettforslag, og ja det finnes positive tin der, men hvordan kan KrF gå inn for å kutte i sosialhjelpssatsene. Er det denne måten en skal finansiere kuttet i eiendomsskatten?

FR sa...

Hei Geir!

Alt er ikke positivt, at man ikke får indeksregulert sosialhjelpsatsene er ikke noe jeg jubler for. Det som er verdt å merke seg er at byrådet legger inn en store økning i budsjettet for sosialhjelp, nivået i 2010 blir som i 2009. Økte egenandeler på noen områder er økonomisk nødvendig, men ikke politisk ønskelig.

Kuttet i eiendomsskatten er finansiert med et ekstraordinært utbytte og det vil således ikke berøre de ulike politikkområdene.

Samlet sett synes jeg budsjettet er godt. De viktigste områdene blir prioritert, og ansvarligheten beholdes.