6. sep. 2009

Førstegangsvelgere stemmer KrF


Ikke alle riktignok, men tall fra tidligere valg viser at KrF kan ha "overraskende" høy oppslutning blant førstegangsvelgere. Feks i 1997 som var et rekordår for KrF, da fikk KrF enda høyrere oppslutning blant førstegangsvelgerne. Dessverre sitter mange førstegangsvelgere hjemme valgdagen. Som ung politiker på kampplass har nettopp det å mobilisere førstegangsvelgere vært viktig denne valgkampen.

Noen tror nok at KrF er partiet for de som har passert 80. Vi er glad for enhver stemme, og det er kjekt at mange eldre støtter og stemmer KrF. Men KrF er et mangfoldig parti. En titt på stortingslistene dette valget viser at KrF vil kunne få den yngste stortingsgruppen blant partiene. Nå er ikke det et mål i seg selv, men det er et mål om å ha et rikt mangfold. Dette gjelder selvsagt ikke bare alder, men også yrkesmessig bakgrunn, kjønn, utdannning mm.

Vi har i år rekordmange valgkampmedarbeidere. Mange av disse er verdibevisste ungdommer som ønsker en ny kurs for landet. Jeg tror mange som meg, er lei av at viktige områder kun får flotte ord, og ingen handling. Mange er også provosert over at debatten blir navlebeskuende og sutrete, når behovene ute i verden skriker til oss. Dessuten er mange skremt over at viktige verdier, som feks menneskeverdet trues.
.
Valget i år er viktig. Vi vet at hver stemme kan avgjøre. I mange fylker vil noen hundre stemmer avgjøre hvem som får de siste mandatene. Derfor er det kjekt at mange engasjerer seg i valgkampen. I Hordaland skal vi kjempe helt frem til valglokalene åpner mandag 14. sept. Kvelden 14. sept skal vi feste, uansett hvordan det går.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kjenner mange som skal stemme KrF for første gang i år, men også en del som skal stemme Frp. Synes det er skremmende at Siv henter velgere når hun har gått inn for sortering av fostre i mors mage og aktiv dødshjelp. Håper KrF kan avsløre litt av dette! Lykke til

Ingar sa...

Spennende innlegg Filip. Det er nok riktig at mange er ”provosert over at debatten blir navlebeskuende og sutrete, når behovene ute i verden skriker til oss.", men vil KrF da være svaret, all den tid dere sitter i byråd med FrP, og vil være avhengig av dem som støtteparti i Stortinget om dere vil i regjering?

FR sa...

Anonym: Jeg tror det er mange verdisaker KrF må være tydeligere på å få frem forskjellene, men her håper jeg også at vi får litt hjelp av media. Det er noe med å snakke mest om egen politikk.

Ingar: Vi sitter ikke i byråd med Frp. Vi har gjort det, men politikken er viktigst, og da bryter vi gjerne samarbeidet hvis politikken trues.

Når det gjelder Stortinget så trenger man ikke å ha aktive støttepartier, men man må forhandle budsjett. Blir det sentrum-høyre regjering så vil både Ap og Frp være mulige budsjettpartnere. Det så vi forrige gang.

Ingar sa...

Takk for svar.
Haha. Tre måneder ute av Bergen, og jeg har allerede glemt vårens strabaser i bypolitikken. Beklager den:)

Poenget må vel være at verdier ikke kan forsvares ved praktisk politikk alene? Handler det ikke også om prinsipper?

Jeg holder fast på at det må være vanskelig å være tro mot sine verdier for den som skal gå til FrP for budsjettstøtte. Jeg har ellers ikke så lett som deg for å se for meg at et Høyre under Erna Solberg går til AP for å få gjennom budsjettet.

Lykke til med resten av valgkampen!

FR sa...

At det er krevende kan jeg være enig i, men forrige treparti samarbeid evnet å skaffe flertall med ulike partier. I budsjett var det tre år med Frp samarbeid, ett år med Ap samarbeid. I saker som bio- og genteknologi, og i miljø skaffet vi flertall med Sp og SV.

Lett er det ikke, men dagens situasjon der alt står stille i viktige spørsmål som miljø, fattigdom og mobbing i skolen er uholdbart.

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra