4. sep. 2009

Frekkis fra Hansen


På NRK i dag går helseminister Bjarne Håkon Hansen ut og ber Bergen kommune om å opprette et sprøyterom. Ikke bare er det underlig etter at sprøyterommet i Oslo ikke ble en suksess, men det er rett og slett frekt etter å ha ignorert behandlingskøen på 4000 rusavhengige, og at man gang på gang forskjellsbehandler Bergen og Oslo.
.
I går varslet Hansen at han ville bruke 8.4 millioner på en rusakutt. KrF er selvsagt glad for slike tiltak, og selv om dette er småpenger sammenlignet med Oslo, er det en start. Men det løser ikke hovedproblemet. 4000 mennesker roper om behandling. I dag er det 5 ukers ventetid i Bergen  for å få avrusning. Samtidig med dette vet vi at private ideelle institusjoner blir nedlagt fordi staten nekter å bruke dem.

At Hansen i dag vil ha sprøyterom er kanskje ikke overraskende, han også tidligere sagt han vil vurdere utdeling av heroin. For KrF blir begge deler avsporing. Mennesker roper etter hjelp. Da må vi hjelpe, ikke forlenge lidelsen gjennom sprøyterom og statlig langing.
.
Jeg er helt trygg på at både helseministeren og partier som Venstre har et ekte engasjement for saken, men her mangler han vilje til å gjøre det eneste riktige.
.
Gi de rusavhengige behandlingsgaranti og et skikkelig ettervern!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Frode sa...

Krf satt nå i den regjeringen som la fram saken om sprøyterom. Det trist å se at Krf velger å la prinsipper gå foran nytenking i den totalt feilslåtte ruspolitikken. Venstre ser at heroinutdeling har fungert flere steder, og er villig til å prøve det ut. Men det må selvsagt følges opp med et helhetlig behandligstilbud. Å kalle dette for "statlig langing" er useriøst, Filip!

FR sa...

Frode: Flott at du blir med på debatten Frode!

KrF har aldri gått inn for sprøyterom. Dette handler ikke om prinsipper, men om å gi absolutt alle omsorg. Vi burde tatt en heroin debatt når behandlingskøen er vekke.

Jeg skjønner ikke hva du mener er useriøst. At staten skal gå inn og dele ut noe som i dag er ulovlig, som man prøver å stoppe smuglingen av, ja da kan det ikke kalles noe annet. Eller vil Venstre legalisere det 100%?

Linda sa...

Er HELT enig med at utdeling av heroin og opprettelse av sprøyterom bare vil forsterke problemet, og ikke minst gjøre det enklere for nye å bli rusavhengig! Det er jo et urgammelt triks å få folk avhengig ved å først gi det gratis, deretter tjene penger når personen er avhengig og ønsker sterkere stoffer! Skjønner derfor poenget med "statlig langing".

Det er trist å la behovet for stadig nytenkning og modernisering komme foran enklere tiltak som å forbedre det gamle og gode. Ofte kan dette behovet gjøre vond og uopprettelig skade!

Stå på KrF, håper dere kommer i regjering!

Sheta sa...

Hvor skal Bjarne Håkon Hansen skaffe heroinen sin? Det lurer jeg på. Skal man kjøpe den på gata i Oslo, eller skal man starte statlig sponset narkotikaproduksjon?

FR sa...

Linda: Godt sagt!

Sheta: Det er et godt spørsmål, tror ikke man har reflektert veldig over det. Venstre pleier svare at man kan kjemisk fremstille dette, og at man sått sett unngår det illegale markedet. Men det fremviser jo noe av det absurde i dette. Et annet spørsmål man må stille seg er om staten etterhvert skal dele ut andre narkotiske stoff.