25. jan. 2010

Ledelse i skolen



OPPDATERING KL 19:53: Samtlige punkt i saken ble vedtatt.

Ikveld skal bystyret behandle saken "Skoleledelse for fremtiden". Saken er viktig av mange grunner. Det er mye som har endret seg i samfunnet de siste 20-30 årene, langt mer enn hva som har skjedd i skolen når det gjelder nettopp organisering og ledelse. Antall oppgaver i skolen  er også økende og det avdekkes stadig flere behov blant elevene i skolen. Med saken vil vi ha mer ledelse, og bedre ledelse.

Rektorene i Bergen gjør en super jobb, men de har et enormt ansvar. Arbeidsmengden til en rektor er veldig stor og mangfoldig. Med saken som nå skal behandles i bystyret, vil de få avdelingsledere som aktivt kan gå inn i den pedagogiske ledelsen, enhver skole er så avhengig av.

Jeg ser frem til debatten ikveld, og til det arbeidet som nå skal gjøres fra byrådsavdelingen og på den enkelte skole. Fra neste høst vil mye være endret i den "bergenske skoleledelse".
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er viktig, når kommer de andre kommunene på banen?

FR sa...

Noen er allerede i gang, vet at Fjell kommune har et spennende prosjekt på en skole, Drammen var før oss og flere kommuner snakker om dette.