25. feb. 2010

Møte om Nygård idag


Bergens Avisen(BA) har de siste dagene omtalt flere episoder ved Nygård skole. Flere voldsepisoder og uttalelser fra foreldre har gitt to førstesider, og i dag kan vi se bildet av et "trusselbrev". Litt senere i dag møter jeg rektor, politi, Moks, oppvekstrådgiver m.fl. for å snakke om sitausjonen. Skolen har en meget dyktig rektor som selvsagt skal få all mulig støtte og oppbacking fra kommunen.

Bergen Kommune har i tillegg til språkopplæring i de enkelte skolene, en egen skole for norskopplæring de aller fleste innvandrere er innom. På Nygård skole møter de ikke bare den norske kulturen og språket, men også kulturen, språket og historiene til andre innvandrere. Mange har en svært krevende historie de bærer med seg. At dette skaper konflikter er ikke unaturlig, men vi må ta tak når og helst før det skjer.

Nygård skole er en av landets største skoler. Som innføringssenter for minoritetsspråklige er den viktig og avgjørende for en vellykket integrering i Bergen. Neste gang mediene skriver om skolen håper jeg det handler om de gode historiene, for de har vi mange av.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Anonym sa...

Håper dere ser at dette stammer fra foreldre med mulige fordommer og voldelig oppførsel. Ingen åtteåringer, uansett bakgrunn, finner på slik uten påvirkning.

Folkeaksjonen mot IAM og Najmuddin Faraj Ahmad sa...

Snodig, skrevet på arabisk.. du verden for en bombe.

Anonym sa...

faren tok ut sine arabisk snakkende barn fordi det var et voldelig miljø på skolen?

det var vel barna som var faktoren her. skammelig at de så tidlig i livet begynner å skille seg ut fra samfunnet.
dette er ikke siviliserte menneskers oppførsel, og det blir nok ikke noe bedre når de blir eldre....

er sånne som skulle blitt returnert til "avsender" Pga. feilslått integrering, integrering er blitt misforstått av Nordmenn...

dette utvikler seg, noen må snart ta ansvar og få påtvingt noen form for opplegg på ikke etnisk norske mennesker som gjør altfor mye galt,
shippes til hjemland, uavhengig av situasjoner i hjemlandet..

men men,

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ikke annett og vente nå 99,9% er
muslimer.



AVE

FR sa...

Uheldige episoder har vi på alle skoler, med mennesker fra alle land og alle kulturer. Nygård skole er en av Norges største og vi må ikke gjøre dette til en integrerings/innvandringsdebatt!

Uansett hvem så skal vi ta episodene alvorlig. Men det er kanskje noe mer eksotisk for en del at brevet var skrevet på arabisk.

Skolen gjør en super innsats og vi har stort sett bare gode historier. Viktig å ikke gjøre denne debatten stigmatiserende og generalliserende.