22. feb. 2010

Halvert ventetid - og nå blir vi enda bedre!


Byrådets sak Pedagogisk-Psykologisk tjeneste - Sammen om kvalitet i en mangfoldig barnehage og skole! ble vedtatt uten endringer i dag. Bystyret behandlet saken med en intens og tidvis merkelig debatt. Blant annet kunne vi høre Senterpartiet harselere med ventetidene. De mente bystyret for lengst hadde vedtatt laverer ventetid og at det som nå forelå var for dårlig.

Jeg ser derimot ingen grunn til harselas. I en tid hvor stadig flere trenger hjelp fra PP-tjenesten, har ventetiden blitt halvert.

I 2003 var snittet 6.5 måneder, mens det i 2009 var kun 2.8 måneder.
Byrådet har i sitt budsjett for 2010 styrket PP-tjenesten, derfor mener vi nå at ventetidene ytterligere kan reduseres. Største delen av æren for dette har de ansatte, i tillegg er jeg glad for at man politisk har klart å prioritere PP-tjenesten i budsjettene. Senterpartiet har rett i at bystyret tidligere har vedtatt lave ventetider, men det har vært uten midler til å gjennomføre målsetningen. Da blir det ganske meningsløst.

Saken er en evaluering av dagens tjeneste, men byrådet har lagt inn noen få viktige punkt. I tillegg til å kraftig redusere ventetiden, innføres bindingstid for de som får støtte til etterutdanning og vi går inn for mer systemarbeid i skolene. I bystyrets behandling foreslo opposisjonen flere interessante tiltak, dessverre var fellesnevneren for de fleste, en alt for stor detaljregulering av en viktig og komplisert tjeneste. Det er fint å ville, men det må også kunne gjennomføres. Når det er sagt skal særlig Ap ha ros for en veldig edruelig omtale og god behandling av saken, til tross for at vi ikke er enig om alt. :)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pinlig å lese BT idag. Trenger Sp en lykkepille?

Hanne Myklebust sa...

Hei. Jeg heter Hanne Myklebust og går på BHG. Vi skriver fortiden tekster til årboken, og i den forbindelse vil vi ha med en side om suksessrike BHG-ere. Jeg lurer derfor på om du har mulighet til å møtes og la deg fotografere av oss. Min mail er hanne.myklebust@hotmail.com. Det hadde vært fint om du kunne sendt en mail dersom du har mulighet til å stille opp.

FR sa...

Det skal jeg gjøre!