23. mars 2010

Budsjettprosessen begynner


Imorgen onsdag drar vi på årets første budsjettkonferanse. Sammen med våre politiske rådgivere, kommunaldirektører og økonomirådgivere skal byrådet starte diskusjonen om budsjettet for 2011. Utfordringene er mange, spesielt vanskelig er det fordi signalene fra statlig hold er dårlig nytt for storbyene. Men mulighetene er også mange, og byrådet har store ambisjoner for Bergen.

Kostra er en sammenligning av utgiftsnivået i kommune-Norge. Storbyene har også et ASSS-nettverk hvor pengebruken analyseres. Disse sammenligningene viser at Bergen er blant de som bruker mest på barnehage, som får best resultater i grunnskolen og som bruker minst på administrasjon. I tillegg ser vi at vi bruker mer på kultur enn andre byer og vi bruker mer på eldre- og særlig omsorgstrengende.

Men det er ikke de andre byenes nivå som avgjør hvilke målsetninger Bergen skal ha. Noe av poenget med lokaldemokrati er at man kan prioritere forskjellig. Politiske vurderinger spiller inn, det samme gjør demografiske forhold. Ingen byer eller kommuner er like. Bergen har særlig utfordringer som må møtes med egne tiltak.

Hva mener du vi bør prioritere i 2011? Er det noe vi bør prioritere bort? Er det budsjettgrep som bør tas i bergensskolen?  
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Hva mener du om BTs oppslag de siste dagene?