19. aug. 2010

1 mrd til skolebyggene i Bergen


Bergen har i mange år hatt store vedlikeholdsetterslep i sin bygningsmasse. For skolene har det ført til at en rekke skoler mangler inneklimagodkjenning. Byrådet har derfor brukt enorme summer de siste årene for å få skoler hvor alle kan puste, slik at alle har gode vilkår for læring.

Det er jo selvsagt, men likevel så vanskelig. Med ansvar for skolebudsjettene har jeg vært veldig opptatt av å prioritere det viktigste først. At man kan puste i skolene, at man lærer og at man ikke blir utsatt for mobbing er viktigere for meg enn antall skoler og lengden på skoledagen.

Denne høsten skal vi vedta en ny skolebruksplan for Bergen. Hensikten er å få til en mer bærekraftig struktur, hvor vi ikke har halvtomme bygg, men en struktur hvor vi har byggene der folk bor og at vi samtidig ikke har flere bygg enn det vi klarer å vedlikeholde.

Bare på inneklima har vi på noen få år brukt 270 millioner. For å ruste opp fasadane(vinduer, dører, tak mm) har kommunen brukt 415 millioner. I tillegg har bystyret vedtatt påbygg på flere skoler(feks Søråshøgda og Lone) og vi har bygget en ny skole, Sædalen. Til sammen har Bergen kommune de siste årene brukt over en milliard. For en by som Bergen er det svært mye penger, men fortsatt er vi ikke i mål.

Vi må derfor fortsette satsingen og vi må prioritere tøffere. Å prioritere alt er det samme som å ikke prioritere noe som helst. Jeg vet det smerter å legge ned skoler, men vi trenger tidsriktige bygg vi klarer å holde, og som er plassert der folk bor.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: