12. aug. 2010

KrF er fjerde største parti


Ikke at det er så veldig imponerende, men jeg ser at dagens meningsmålinger gir så dårlig oppslutning for regjeringspartiene at KrF nå er fjerde størst. Og det med bare 5.3% oppslutning. KrF burde hatt langt høyere oppslutning, men det burde også Sp og SV. Monstermastene kan forklare noe, men ikke alt.
"Hadde Ap vore like kyniske som sine motstandarar og søkt råd, hadde dei sjølvsagt vunne saka og folket ved å kalle mastene noko fint eller populært, for eksempel mønstermaster, kosemaster, rosemåla straum eller Andreas Thorkildsen."
Dette skriver Are Kalvø i sin blogg. Ganske treffende og ganske morsomt(les hele bloggposten!). Det har selvsagt handlet om kommunikasjon. Men dette vet Ap, de har nok kommunikasjonsrådgivere. Problemet er når det spriker, og når statsråder ikke klarer å beherske seg. Ingen klarer å komme seg ut av en slik situasjon. Da blir det fall og ytterligere splittelse.

Jeg er ganske sjokkert over kranglingen mellom Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete. Begge er såpass rutinerte at de vet dette ikke tjener samarbeidet. Men de er mennesker. Alt tyder på at frustrasjonen har bygget seg opp over lang tid. Som Adressa skriver på lederplass: "Regjeringen er allerede utslitt, rett etter ferien og to måneder før Stortinget er samlet."

Flertallsregjering skullem sikre oss mot kaos og det skulle gi oss forutsigbarhet. I dag ser vi det motsatte. "Aldri" før har vi hatt mer kaos i en norsk regjering, og ingen, selv ikke statsrådene synes å vite hva som endelig skjer med saker som feks monstermastene, Mongstad, klimameldingen, fattigdomsmeldingen og barnevernet.

Midt i rotet gleder jeg meg over at KrF er fjerde størst, at vi ser ut til å ha forlatt sperregrensen og at vi kanskje kan se for oss en stigning frem mot valget. :)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Odd Frantzen sa...

Det er bra det, å gle seg over dei små positive tinga i kvardagen!

Når det er som mørkast er sjølv eit ørlite lys etterlengta.

FR sa...

Det er noe med det. Håper alt står bra til! Du er en veldig god blogger!