10. aug. 2010

Monsterforklaringer


Flere og flere forventer at regjeringen snur i spørsmålet om kraftledninger i Hardanger. Selv har jeg snakket med flere som er tett på som alle mener det kommer en retrett, men kanskje ikke full retrett. Det kan selvsagt komme noen mellomløsninger. Uansett blir det vanskelig, om ikke umulig å stå løpet ut mot de mange protestene. Det er tross alt et valg om 1 år.

Egentlig er det jo synd det er kommunevalget i 2011 og ikke fornuften som skal få Jens og co til å snu. Men akkurat nå er det egentlig det samme hva som gjør at folkene til Jens råder ham til å finne en ny løsning. Hardanger og Norge fortjener bedre.

Rent økonomisk er det ikke vanskelig å forstå at regjeringen vegrer seg for sjøkabel, men i følge energiloven kan ikke økonomi være et  motargument  når det gjelder kabling. Derfor har man prøvd seg på andre monsterforklaringer. Det har blant annet handlet om driftsikkerhet, der det feks vises til kabelen i Oslofjorden. En kabel som ikke har vært vedlikeholdt!

Man klarer ikke å forklare seg ut av dette. Det må bli en annen løsning. Jeg tviler på at det blir en løsning alle er fornøyde med, men kanskje kan man få stoppet den største støyen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: