20. sep. 2010

55 millioner til Bergensskolen


Pressemelding:

- Byrådet styrker innholdet i skolen, blant annet ved en økning til spesialundervisning og styrket norskundervisning til minoritetsspråklige elever. Samtidig forsetter vi satsingen på nybygg, rehabilitering og inneklima, sier byråd Filip Rygg. Mens byrådet i flere år har hatt et hovedfokus på full barnehagedekning, vil byrådet i 2011 arbeide mer med barnehagenes kvalitet og bydelsvis dekning. 

Bergensskolen holder høy kvalitet. Elevene går ut av ungdomsskolen med best karakterer sammenlignet med de andre storbyene. Forskjellene er likevel store mellom skolene. Derfor ble SNU-prosjektet satt i gang i 2010, og i 2011 rulles det ut på fem ungdomsskoler.

Satser på læring
- Vi er stolte av den flotte innsatsen elevene og alle som arbeider for elevene i Bergensskolen gjør. Samtidig vet vi at det er mange elever som sliter med å holde følge i undervisningen, og derfor tar vi grep og øker satsingen på innholdet i skolen, sier byråd for barnehage og skole Filip Rygg. Det har vært en stor økning i antall elever som har behov for spesialundervisning.

- Målet til byrådet er at barn som har behov for spesialpedagogisk hjelp, utredes og får den hjelpen de trenger så fort som mulig, sier Rygg. For å imøtekomme det økende behovet, har byrådet bestemt å øke budsjettet til spesialundervisning med 3 millioner kroner. Det er også et økende antall minoritetsspråklige elever som har behov for styrket norskundervisning. Byrådet ønsker derfor å styrke budsjettet med 3,4 millioner kroner til dette formålet.

Full barnehagedekning
Det er full barnehagedekning i Bergen, men det er ønskelig at barna får plass i barnehage i den bydelen foreldrene selv ønsker. Prognoser viser også at barnetallet i Bergen vil stige. Etablering av Nordnes oppveksttun, permanent barnehage i Nygårdsparken, og barnehage i Sollien og Solheimslien er blant de kommunale tiltakene fremover.

- Byrådet arbeider kontinuerlig med å skaffe til veie nok barnehageplasser, spesielt i de bydelene der det er underdekning. Målet vårt er å sikre familiene barnehageplasser der de selv ønsker, sier Rygg.
Barnehagens ansatte er observante på omsorgssvikt, men byrådet ønsker et enda skarpere fokus for å avdekke alle overgrep mot barn.

- Det er avgjørende at omsorgsvikt avdekkes tidlig og blir tatt tak i så tidlig som mulig. Derfor setter vi av egne midler til kompetanseheving for barnehageansatte på dette området, sier byråd Filip Rygg.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som dere har tatt tøffe prioriteringer, men jeg beundrer satsingen på skolen! Hva er du mest fornøyd med?

Anonym sa...

så bra. satsing på skole er det viktigste vi kan gjøre for å sikre en god fremtid

nathalie

FR sa...

anonym: Er vel mest fornøyd med at vi klarer å øke budsjettet til spesial undervisning, men er også samlet sett veldig fornøyd. Når det er sagt er det også riktig å si at dette budsjettet viser prioriteringer, hvor vi også prioriterer vekk noe.

Nathalie: Enig!

Anonym sa...

Jeg leter og leter, men finner ikke budsjettposten. Hvor mye penger er satt av til Nygårdsparken barnehage i 2011 og hvor langt regner du med å komme med disse pengene i 2011. Hvor mange barn blir det plass til i den nye barnehagen?

FR sa...

Siden vi idag driver en midlertidig barnehage som skal overflyttes i permanente lokaler, er det ikke lagt inn nye midler. Driften av dagens barnehage vil finansiere kostnadene med å etablere en ny. Nøyaktig antall barn i ny barnehage har jeg ikke nå, vi ser på flere muligheter for å øke tallet, blant annet vurdere vi i skolebruksplanen å ha en avdeling av barnehagen på Møhlenpris skole.

I disse dager jobbes det med regulering av barnehagen og vi vil etterhvert ha flere detaljer på plass.