18. nov. 2010

Fremtidsskolen: Søråshøgda


BT har idag en flott artikkel om nye Søråshøgda skole, en skole som virkelig er blitt flott og som også viser oss mye av hvordan fremtidens skoler skal se ut. Les artikkelen her!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

9 kommentarer:

10-klassing fra Kyren sa...

Hvis du prater med rektor på vår skole kan også hun fortelle deg at hun er svært fornøyd med skolen sin.

Også vi har fotballbaner og godt med terreng rundt skolen som vi kan bruke. Kald melk får vi også hver dag.

Både grov og fingarderobe kan vi klare oss uten for det tar jo så mye plass, og du sier jo at hver elev skal bruke mindre plass nå.

Men vi kan gjerne få noen slike smartboard som de skryter av på Søråshøgda. Det må da være mulig å plassere slik ut også på skoler som ikke er helt nye.

Hvorfor ønsker du å skryte av Søråshøgda skole? Hva er det som er feil med vår skole?

FR sa...

Vi har mange flotte skoler i Bergen, men vi må selvsagt trekke frem slike artikler som viser at det satses mye i Bergensskolen.

De fleste skoler har bestilt og fått smartboards, men det er mulig noen fortsatt ikke har det.

Det er ingenting feil med din skole :)

Anonym sa...

Blir så glad når jeg ser at en 10. klassing engasjerer seg og ytrer sine meninger:-)

Anonym sa...

kjempebra satsing på Søråshøgda! Bra skolen blir større!

s-i sa...

Hei Filip,

Hvordan kan du svare 10. klassing med at det ikke er noe i veien med dennes skole når du tidligere har påstått at Kyrkjekrinsen har farlig skolevei, ikke ligger der hvor folk bor og at den ikke har kapasitet nok?

Har du skiftet mening nylig?

Anonym sa...

Jeg ser at du har gitt et svar her I dag fillip, men meg har du ikke svart. Kan du gi meg også et svar på spørsmålet jeg stilte på torsdag vedrørende nedleggelse av ytre arna undomsskole og bekymringen vi har vedrørende asylmottaket og ivaretagelse av de fremmedkulturelle, eller er dette spørsmålet for "vanskelig"
Hilsen "en ytre arna bu"

FR sa...

s-i: Det er ingen skoler i Bergen jeg vil kritisere for det innholdsmessige. Bygningsmessig, plassering og kapasitet er en annen sak. Jeg er mer opptatt av menneskene inne i byggene, enn byggene.

Åsane har overkapasitet, men trenger samtidig en ny skole på Leikvang. Ingen endringer er populære, men flere av endringene er nødvendig. Vi kan ikke ha mange skoler med ledig kapasitet samtidig som vi skal bygge nye skoler.

Jeg har stor forsåelse for at dette vekker reaksjoner, få ting er vanskeligere enn å foreslå nedleggelser. Men i denne saken ville noe annet vært uansvarlig. Vi har ikke rammer til å bygge en ny skole uten å samtidig gjøre endringer.

Anonym Ytre Arna-bu: Ytre Arna skule består, og vil sånn sett være en viktig institusjon i nærmiljøet. Forslaget om å bygge en ny ungdomsskole vil være bra for hele Arna. Her får man Bergens mest moderne ungdomsskole og trolig største skoleinvestering noensinne. Vi får et større miljø med flere ressurser å spille på. Jeg kan ikke se at det er noe ved plasseringen av asylmottaket som taler mot at vi får en ny flott felles ungdomsskole i Arna. Tvert i mot vil det være bra for alle barn at vi investerer og får et stort fagmiljø med de beste fysiske forutsetninger for en god skole.

Sigrid sa...

Kyrkjekrinsen er en god skole. Byggemessig er den god, siden du har nettopp brukt mange millioner på oppussing. Plasseringsmessig siden den er midt i mellom Vikaleitet, Heiane og Langarinden og midt i Åsane for den slags skyld. De fleste må også maks gå over et lyskrys. Kapasitetsmessig er den også god, siden den er full. Ja, hvorfor legge ned en full skole? Du sier at du er mest opptatt av de inne i byggene. De har det bra. Fint uteareal (få med like mye skog som oss), lite mobbing (Kyrkjekrinsen fikk toppkarakter i ny landsdekkende mobbeundersøkelse) og alle har det bra sammen. Når vi som er inne i byggene synes at det er bra, da bør vel også du være fornøyd. Derfor bør du ikke legge ned Kyrkjekrinsen som oppfyller kravene for å være en god skole på alle mulige plan

s-i sa...

Hei igjen Filip,

Det er flere mennesker med tilknytning til Kyrkjekrinsen skole som i dag har fortalt meg at de finner det utrolig frekt av deg å skrive at du "er mer opptatt av menneskene inne i byggene, enn byggene".

Du skriver videre at "vi kan ikke ha mange skoler med ledig kapasitet samtidig som vi skal bygge nye skoler".

- og da mener du det er smart å starte med slakt av bydelens største skole som har fullt belegg?
- og husk, det er ikke "vi" som skal bygge.
- husk også på at det kommer godt med nye boliger rundt Hylkje som forsvarer mer enn 500 nye elevplasser.

"i denne saken ville noe annet (nedleggelse av Kyrkjekrinsen) vært uansvarlig. Vi har ikke rammer til å bygge en ny skole uten å samtidig gjøre endringer"

- folk flest med kjennskap til saken (flere journalister inklusive) finner dine forslag om nedleggelse av velfungerende nylig oppgraderte Kyrkjekrinsen skole, og dine forslag til nye skoleveier å være svært uansvarlige -- ja, dine nye skoleveier defineres som direkte farlige!
- nok en gang, det er ikke Bergen Kommune som skal bygge Leikvang skole.