7. apr. 2011

Nye barnehageplasser i Fyllingsdalen


Etter en lang prosess med mange gode innspill, viktige møter og nå nye barnehagetall, har byrådet konkludert med å beholde dagens skolestruktur i Fyllingsdalen, men også etablere nye barnehageplasser. Elever, foreldre og nærmiljø rundt Løvås skal ha ros for et saklig, ærlig og flott engasjement.

I et demokrati er det viktig at alle blir hørt. Høringsrunder må derfor være grundige og åpne, hvis alt er bestemt på forhånd ville det vært en skinnprosess. Hardangermastene er en slik sak, hvor utfallet er gitt på forhånd, men folk blir lurt til å arbeide intenst med argumenter og aksjoner. Tallene for Fyllinsgdalen har ikke endret seg, vi har mye ledig plass i skolene - denne plassen kan vi nå bruke til andre viktige formål. På den måten sikrer vi at skolepengene i størst mulig grad går til innholdet i skolen, ikke til ledig areal.

Jeg er glad for at vi nå kan avslutte skolestrukturdebatten og at vi også nå får 50 nye barnehageplasser i Fyllingsdalen. Opptaket viser oss at stadig flere vil ha barnehageplass, det er gledelig, men også krevende. Frem til høsten vil vi derfor etablere flere hundre nye plasser, deriblant 50 i Fyllingsdalen.

Til slutt: i tillegg til at foreldre og elever fortjener ros, må jeg også takke de ansatte som i en krevende tid har holdt læringstrykket oppe og skolemiljøet på topp. Tusen takk.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vi takker deg tilbake. For å sitere min elev: "dagen i dag kommer vi til å huske resten av vårt liv". Det har vært utfordrende, men vi er stolte av skolen vår og håper du tar deg tid til å komme innom en gang i litt hyggeligere omstendigheter enn det har vært den siste tiden for å få oppleve den trygge og gode stemningen og de flotte og kunnskapsrike elevene ved skolen. Det var ekstra kjekt at du krediterte elevene våre med underskriftene i dag, det satte de stor pris på, sammen med 2. trinn som hadde laget skrivet. Flott gest! Jeg tror du også fikk føle samholdet og det positive på skolen da vi sang Reach i dag. Du er hjertelig velkommen tilbake for å se at avgjørelsen som ble tatt i dag var den rette.

Trond sa...

Til Filip Rygg
Politikere skal ikke bare få tilsvar de gangene man er uenige i deres valg. Jeg vil berømme deg Byråd Filip Rygg for å ha tatt inn over deg den saklige argumentasjonen mot nedlegging av Løvås Oppveksttun. I din blogg tidligere i vinter skrev du om monstermastene og om den høringen som fant sted. Du var indignert og med rette. Da jeg leste innlegget ditt var engasjementet mitt mot nedlegging av Løvås oppveksttun sterkt. Jeg leste i innlegget at det byråden anklaget olje- og energiminister Terje Riis-Johansen for, var akkurat det byråden selv gjorde i skolesaken. Jeg må inrømme at jeg tok feil.

Mangler ikke rotfeste
Til bt.no sa du, når det gjelder monstermastene, at du mente avgjørelsen ikke har rotfeste i fagmiljø, ikke i stortingsflertallet og ikke lokalt. Du sa videre at det er for deg opplagt at det er noen få i regjeringen lar det gå prestisje i saken, hvor det er viktigere å vinne saken enn å lande en god løsning. Dette er farlig. Sa du.

Din avgjørelse om å ikke legge ned Løvås oppveksttun er rotfestet i fagmiljø, i bystyret og ikke minst lokalt. Du har vist at det er mulig å snu, og å finne en god løsning.

Mvh Trond Johannesen

s-i sa...

Først og fremst vil jeg gratulere små og store i Fyllingsdalen som får beholde sin skole. Dernest vil jeg gi ros til dem i byrådet som var voksne nok til å innse at en satt på en svært dårlig sak.

Det er imidlertid mange som sitter med store spørsmål til deg, Filip. Hvordan er det mulig at du nå kan proklamere at dere for Løvås omsider har hatt ”reelle høringer, og ikke skinnprosesser”, mens du før jul skrøt om den samme skinnprosessen som tidenes mest grundige saksbehandling i Bergen kommune, og en ”prosess til etterfølgelse”. Den gangen påstod du også at alle var blitt hørt, mens du nå delvis begrunner omgjøring av vedtak for Løvås skole med at ”i et demokrati er det viktig at alle blir hørt” – underforstått at ved forrige korsvei var det mange gode stemmer som ikke ble hørt.

Hva med de andre skolene, Filip, hvor du har bidratt til vedtak om nedleggelse (eller sammenslåing) basert på skinnprosesser uten å høre på folket og de fakta de har presentert for deg?

Ta Kyrkjekrinsen skole som et eksempel. Her trumfet dere gjennom en nedleggelse basert på:
- feil i elevtallsprognoser
- feil i planlagte utbygginger og folketallsprognoser
- feilaktige påstander om farlige skoleveier
- feil i kapasitetstall for omliggende skoler

Videre har dere valgt å fjerne en viktig grønn lunge i bydelen som også fungerer som lekeplass og samlingspunkt for små og store utenom skoletid… til fordel for næringsutbygging. Samtidig som dere slår grunnmuren bort under Kyrkjekrinsen basert på en ”på forhånd bestemt skinnprosess”, vedtar dere så å bygge ny skole i Ulset Vest (i ytterkant av Kyrkjekrinsens skolekrets) mot anbefaling gitt i utkastet for skolebruksplanen, og helt uten at det gis argumenter for denne. Dette representerer også en uheldig skinnprosess, Filip.

Til sist, Filip -- For Kyrkjekrinsens del så har du dømt denne skolen til en langsom og seigpint død. Det blir jo ikke nedleggelse før etter at Eikåstunellen er bygget og en har brukt ytterligere et stort antall millioner for å bygge sikker gang- og sykkelsti over Vikaleitet. Hvordan tror du det virker inne på lærerne, elevene og læringsmiljøet å ha alle lærerne sittende på en form for oppsigelse? En skal ikke være veldig smart for å forstå at her blir det mange lærere som kommer til å søke på nye jobber lenge før det endelige dødsstøtet settes inn. Jeg ser at du i din bloggposting over berømmer lærerne ved Løvås skole for å ha holdt ”læringstrykket oppe og skolemiljøet på topp” gjennom en vanskelig tid. Altså må en kunne forvente at du også forstår problemstillingen som rår ved Kyrkjekrinsen skole.

Hva skal til for å berge Kyrkjekrinsen fra den dødsdom du urettmessige har gitt skolen? Er du villig til å snu på den skinnprosessen som ligger bak vedtaket, til å la demokratiet leve slik at du ikke blir sittende igjen med en sak like skammelig som de regjeringens Hardangermaster du liker så godt å ta avstand fra – eller skal vi heller gå for en løsning med å stemme ut et byråd som gjerne henfaller til prestisjetunge skinnprosesser mot demokratiet?