11. mai 2011

Dyktige ansatte gir fornøyde foreldre


I går var endelig foreldreundersøkelsen klar til offentliggjøring, den viser at foreldrene i byens kommunale barnehager er storfornøyde med tilbudet barna får. 1550 foreldre har svart og gir samlet en score på 4.7, som er det samme som i fjor. Æren for dette har de ansatte!

Det er fem år siden vi første gang hadde en slik undersøkelse. I undersøkelsen blir foreldrene bedt om å svare på spørsmål om trivsel, barnehagens ansatte, læringsresultater, brukermedvirkning, informasjon, miljø, tilgjengelighet, og om sin helhetsvurdering av barnehagetilbudet. Målingene har en skala fra 1 (lavest) til 6 (høyest).

Det fremkommer tydelig at den gode omsorgen personalet gir barna blir lagt merke til av foreldrene. Personalets omsorg for barnet har det beste snittet i undersøkelsen på 5,2 poeng.

PS! Brukerundersøkelsen har et snitt på 4,7 totalt. Det regnes som et godt resultat sammenlignet med andre brukerundersøkelser innen offentlig sektor der en snittskår på 4,5 eller høyere regnes som et godt resultat.

Bilde: Bernal /Flickr
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

s-i sa...

Hei Filip,

Det er store kontraster mellom denne gladmeldingen fra deg og det barnehageopprøret BT meldte om i går. "Vi er kommet til stupet", sier en styrer med 40 års erfaring fra barnehager i Bergen. Byrådets sparekniv rammer såvel omsorg som det pedagogiske tilbudet og barnas sikkerhet.

Ja det er faktsik så ille at styreren med 40 års erfaring må vaske barnehagen selv når renholderen er på ferie. Det sier ikke så rent lite om tingenes tilstand.

De ansatte fortjener langt mer enn bare skryt fra deg, og det gjør barna også -- for det dere holder på med her er totalt uforsvarlig.

FR sa...

Hei Svein Ivar Lillehaug!

Hr er vi sterkt uenige. :)Uforsvarlig er det ikke. Bergen bruker langt mer enn feks Trondheim som vi stadig blir sammenlignet med. I forhold til kommuner i Hordaland kommer vi verken dårlig eller spesielt godt ut i støttenivå, men i kvalitet, brukeres tilfredshet og i medarbeiderundersøkelsene kommer vi altså godt ut. Man kan gjerne ønske seg mer penger, det gjelder alle sektorer. Etterhvert har du og jeg diskutert de fleste sektorer og gjennomgangstonen er stort sett mer penger til alt. Det vil ikke være mulig.

God offentlig forvaltning handler om å prioritere riktig og i arbeidet sikre mest mulig ut av hver eneste offentlig krone. I Bergen leverer skolene best avgangsresultater blant storbyene, barnehagene lever strålende resultater og våre barn har høyest overgang til vgs. Dette er ikke får dårlig, dette er bra. Men selvsagt kan det bli enda bedre!

Byrådet er offensive og jeg er glad vi har gode resultater på områdene som berører barn og unge.

s-i sa...

Hei Filip,

Du og jeg har egentlig ikke diskutert så mye da du har en lei tendens til enten å avstå fra diskusjon, eller du gir en respons som får diskusjonen til å fremstå som separate monologer.

Det blir feil av deg å sammenligne kroner brukt i Bergen og kroner brukt i Trondheim når en ikke vet om regnskapene føres på samme måte. Eksempelvis har vi denne internhusleien i Bergen som det ikke er så greit å bli klok på.

Det blir også feil i forhold til de ansatte og barna (og deres foreldre) og eventuelt sammenligne på antall ansatte pr. barn. Hva som er vel så viktig som at barna skal ha det bra er at de ansatte skal ha fornuftige kår å jobbe under -- og dette avstår du fra å "diskutere" utover enkelt å skrive at "vi er uenige og at det ikke er uforsvarlig" med referanse til de kår du har implementert i Bergens kommunale barnehager. Her er det heller ikke et argument for ditt syn å slå over til å fortelle hvor god Bergen kanskje er på helt andre felt.

Svar oss heller på hva du mener om styreren som må vaske selv når renholderen er på ferie (fremfor kanskje heller å jobbe med det pedagogiske), og de ansatte som selv føler dårlig samvittighet fordi de ikke er mange nok pr. barn for å drive forsvarlig -- og husk at det er ikke noen form for argument å hevde at "man kan kan gjerne ønske seg mer penger, men at dette ikke er mulig her og".

Apropos dette med mer penger til alt. Hvilke andre sektorer en barnehage og indirekte for idrett er det jeg har argumentert for mer penger til?

Hva jeg har sagt for idrett er at dere holder ikke det dere har lovd i Idrettsplanen -- og da hjelper det vel fint lite å skryte av at en har en Idrettsplan som skal gjøre Bergen til landets beste Idrettsby, gjør det vel?

Forøvrig, det er ingen grunn til å være så formell. Det holder fint med bare s-i eller Svein-Ivar innledningsvis for meg :-)