30. mai 2011

Hjerte for Bergen


Valgkampen er for lengst igang. I den forbindelse trengte vi som de andre partiene å finne noen ord som på en kort, men god måte, beskrev vår politikk og vår profil. Vi landet på:

Hjerte for Bergen

KrF har ikke det største valgkampbudsjettet, men vi har mange som vil kjempe på stands, i debatter og i samtale med venner og familie. Vi har heller ikke størst oppslutning, men vi er en av de største partiene målt i antall medlemmer. Når vi nå går inn i valgkampen er det med optimisme og mye vilje. Det har vært fire spennende år med mange gjennomslag, men vi vil mer, mye mer.

PS! Ta kontakt på e-post filip.rygg (a) bergen.kommune.no hvis du vil bidra i valgkampen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Iver sa...

Sender deg en e-post, men håper det blir noe skolering!

s-i sa...

Hei Filip,

"Hjerte for Bergen" skriver du, og da må jeg ærlig innrømme at jeg lurer på hvem i Bergen det er dagens KrF Bergen egentlig har hjerte for?

Du er barnas byråd. Vi har nylig vært gjennom runder i avisene hvor de ansatte i de kommunale barnehagene har gitt tidenes kraftigste tilbakemelding for uforsvarlige kutt -- og hvis de ansatte ikke har det bra kan heller ikke barna ha det helt bra. Før helgen begynte det også å ryke fra en del private barnehager grunnet nedskjæringer i den kommunale driftstøtten til disse.

Hva svarer så fagbyråden til dette siste? Jo, at "det er ikke så farlig om noen private barnehager skulle gå konkurs, for det står nok av andre aktører klare for å overta". KrF kaller dette "Hjerte for Bergen".

Så var det skolebruksplanen som er fremme i vinden igjen -- "tidenes best behandlede sak i Bergen kommune" - i følge skolebyråden i høst. Når forslaget om nedleggelse av Løvås skole røk etter en høringsrunde, omtalte du denne delen av saksbehandlingen som en skinnprosess (og denne saksbehandlingen var gjort like bra eller dårlig som den øvrige behandling av den samme planen). Før helgen kom Fylkesmannen med sitt vedtak i lovlighetskontrollen i tilknytning til fire andre deler av planen. Her ble det stryk for to sammenslåinger -- mens dere fikk de to saken i Åsane gjennom. Ble det feiring hos dere for de to som stod, eller irritasjon mot Fylkesmannen for de to som røk?

For dem som har vært og fortsatt er berørt av de fem sakene -- og mange andre med oss -- er det ikke tvil om at du og dine har presset hardt på for å få gjennom noen vedtak som åpenbart er i konflikt med: bestemmelser i barnekonvesjonen, fakta, og det meste av sunn fornuft. Det faktum at dere har måttet gå tilbake på tre av de fem viser hvor langt dere har vært villige til å gå for å spare noen kroner. Er det denne holdningen til barn og lokalsamfunn som nå skal betegnes som "KrFs Hjerte for Bergen"?

Som et av argumentene for nedleggelse av Kyrkjekrinsen Skole har dere brukt at denne ligger uegnet til i et voksende industriområde. Mange av barna i barneskolen er planlagt flyttet over til Haukås skole. Ettersom du både sitter i byrådet, hvor dere behandler plansaker, og du kjører forbi Haukås daglig på vei til egen barnehage -- har du merket deg den store utbyggingen av en ny næringspark som nå er på gang ved Haukås skole? Denne blir langt større enn hva en finner ved Kyrkjekrinsen skole.

Hvilken verdi sitter en egentlig igjen med for argumentet om næring rundt Kyrkjekrinsen -- og bør en kanskje legge ned Haukås skole nå siden det blir mer næring her?

"Hjerte for Bergen", skriver dere, men det er svært mange som ikke ser dette hjertet. En må vise hjerte. Det holder ikke å si eller skrive at en har det.

s-i sa...

Hei igjen, Filip,

Vennligst ikke glem mine spørsmål over her heller.