17. aug. 2011

Fantastiske leseresultater


I går fikk jeg og Sondre(min dyktige rådgiver) besøke Loddefjord skole sammen med Bergensavisen. Loddefjord er blant de skolene som har størst progresjon i leseferdigheter. Hele Bergensskolen har gjort en fantastisk jobb, hvor vi nå har halvert antallet barn i kritisk sone. På Loddefjord har man gått fra 34% i 2009 til 17% 2011. Resultatene er lovende av mange grunner.

Lesing er en grunnleggende ferdighet hvor andre fag er avhengig av at man har tilstrekkelige leseferdigheter. Vi pleier å si at "den som leser lærer". I mange år har resultatene vært urovekkende, utviklingen i Bergensskolen er selvsagt slik vi ønsker, men for å være helt ærlig: Jeg trodde ikke dette skulle gå så bra, så fort. Takken og æren fortjener lærerne. Dette er virkelig imponerende!

Lykkes vi de første årene, ja da lykkes vi trolig også i ungdomsskole og i videregående. Frafallet i den videregående skolen bør bekjempes tidlig. Ikke i videregående, og helst ikke i ungdomsskolen. Frafall bør bekjempes på de laveste trinnene. Da handler det om basisferdigheter, mestring, motivasjon og gode holdninger.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

s-i sa...

Helt kort.... Det er som oftest en sammenheng mellom leseferdigheter og skriveferdigheter.