9. aug. 2011

Klarer politikerne å sitte stille?


Sommeren ble noe helt annet enn det vi alle forventet da vi la de siste valgkampplanene i slutten av juni. På alle mediekurs har vi lært at sommerens agurktid er viktig for oss politikere, da er det lett til å slippe til med et nokså uredigert budskap. Selv planla jeg en noe kortere sommerferie i år for å kunne være raskt i gang med utspill og valgkampstunt. Det ble ganske annerledes.

Det er få eller ingen mediedebatter mellom politikerne nå. De få vi har handler stort sett om hvorvidt politiker a mener at politiker b overholder avtalen om valgkamppause frem til 13. august. Selv lurer jeg på hva jeg kan skrive på facebook og hva jeg ikke bør tvitre om. Selvsagt ønsker vi å respektere ønsket og behovet for at valgkampen begynner senere i år.

VG har i dag en artikkel om at Ap ønsket enda en uke med valgkamppause. Jeg er glad partiene ikke ville etterkomme det. Statsministeren sa meget godt etter angrepet at dette må møtes med mer demokrati. Valgkamp er en viktig del av demokratiet. Meninger skal diskuteres og presenteres. Når man går til stemmeurnene skal man helst vite noen forskjeller på de alternativene man vurderer.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er lett for Arbeiderpartiet å si at man vil utsette valgkampen. Med sitt monopol på sorgen etter tragedien, og medvind som drar dem opp til en oppslutning på 40%, så ble deres valgkamp ufrivillig dratt i gang 22. juli.

Det er viktig at de andre partiene kommer på banen og blir synlige fra lørdag.

Pål T sa...

Dette er ikke lett for Arbeiderpartiet, slik en kommentar her antyder. Vi var i gang med å gå inn i valgkampmodus. Nå, etter 22.juli går vi i minnestunder og begravelser. Og enda har ikke alle de drepte ungdommene våre fått sin begravelse, og vi har fremdeles skadde på sykehus. Vi aksepterer at valgkampen må gå sin gang. Valg 2011 blir det. Men dette er ikke lett.

FR sa...

Støtter Pål, dette er ikke lett. Flott at Ap midt i det tragiske nå er gått inn i valgkampen. Og som anomym skriver, nå må alle være synlige. Et velfungerende demokrati handler jo ikke bare om frie valg, men også frie meningsutveklsinger.