24. apr. 2009

Norge trenger en ny regjering


Samtidig som Venstre åpner sitt landsmøte, varsler partileder Lars Sponheim at de vil kunne være et støtteparti for en Ap-regjering. På mange måter var det godt å få denne avklaringen så tidlig. KrF har sagt at Norge trenger en ny regjering, men ønsker tyngdepunkt i sentrum. For å få til noe på ikke-sosialistisk side med tyngdepunkt i sentrum er KrF nå blitt det eneste alternativet.

Det siste Norge trenger er fløypolitikk. De gode løsningene finner vi ikke på ytterkantene, de finnes i sentrum. I tillegg er KrF et kompromissløst verdiparti som taler de svakes sak. Hva som blir regjeringskonstellasjonen etter valget er ikke godt å si. Kanskje vil KrF være best tjent med å sitte i opposisjon, men dersom styrken tilsier det bør KrF absolutt i regjering.

Det handler om viktige saker. KrF vil være en garantist for foreldreretten, valgfrihet, miljøet, verdens fattige, de rusavhengige, barnas rettigheter og mye mer.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

18 kommentarer:

ThomasLG sa...

Men om du fulgte Sponheims tale så kom det da rimelig godt frem at de ikke ønsket noe samarbeid med de rødgrønne, og heller ikke med FrP, - og at de dermed siktet seg inn mot en ny typ Bondevik-regjering.
 
Men samma for meg, valgflesket blir det samme uansett. Svidd etterpå.

Tommy sa...

Filip, dette er ikke helt riktig. Jeg spurte om dette senest i forrige uke og svaret var:
 
I enkeltsaker kan vi samarbeide med Ap, men ikke sitte i regjering. Avstanden er for stor politisk.
 
Fra Venstre hovedorganisasjon i Oslo.

Guest sa...

Hmm.. ut fra det du skriver ser ikke-sosialistisk side ut som et eneste stort kaos for tiden:
 
FrP har klart å vinne nye velgere ved å kjøre knallhardt på snikislamisering og annen populisme. Høyre gifter seg med hvem som helst på ikke-sosialistisk side side, bare de kommer i regjering. KrF kan samarbeide med venstre og høyre, men ikke FrP. Det samme gjelder Venstre, som nå i tillegg kommer til å støtte de rødgrønne i større grad.
 
For meg er det et ganske en ganske håpløs tilstand, og jeg anser det som direkte gambling å stemme på ikke-sosialistiske partier - vi er ikke garantert noen som helst løsning og kan risikere at det i beste fall blir en liten og vinglete mindretallsregjering eller en H/FrP-koalisjon, i verste fall at vi kaster nasjonalforsamlinget ut i et komplett kaos.
 
Norge trenger stabilitet, og da er trengs det noen som kan holde trygt og fast i roret. Ap er en garantist for en ikke-sosialistisk regjering, og en garantist for at landet skal komme seg trygt igjennom finanskrisen. Historen til de borgerlige viser jo at de funker best når landet går bra, men dårlig når man skal trå til og komme opp av en bølgedal.

Guest sa...

korrigering: Ap er en garantist for en rødgrønn regjering

Filip Rygg sa...

Nei det er riktig at man ikke vil sitte i regjering, men når man varsler budsjettstøtte så er det det samme som å støtte en Ap-regjering. Det vi trenger er ikke en ny Ap-regjering, men en ny regjering på ikke-sosialistisk side!

Filip Rygg sa...

Hvis man i valgkampen varsler budsjettstøtte så sier man ganske åpent at man kan komme til å bidra til at en ren Ap regjering blir etablert. Det er en usikkerhet jeg tror mange har vanskelig for å leve med.

Filip Rygg sa...

Man har klart seg med mindretallsregjeringer i svært lang tid. Norge ble bygget opp med mindretallsregjeringer. Jeg synes vi lar oss lure dersom vi tror at det rød-grønne samarbeidet er et ideal for hvordan en regjering skal sammensettes.
 
Norge trenger ikke en ny flertallsregjering, Norge trenger en ny regjering. Men det er blokkene som avgjør. Taper de rød-grønne valget vil Ap stå igjen som en blokk alene, muligens også Frp og kanskje ser vi H, V og KrF som en blokk. Det er vanskelig å vite. Men jeg tror mye ligger til rette for en mindretallsregjering i den kommende stortingsperioden.

Tommy sa...

Du får det til å høre så enkelt ut. Vel det er ikke det. Jeg er sint, søvnløs og vil ha svar. Så får vi se om det stemmer.
 
Tro meg, vannet fra alle kanter rundt brygga er som en pen regnskur om artikkelen din skulle stemme.

Jan-Tommy sa...

Filip, det kreves en ting fremover: knallhard jobbing. Jeg registrerer det som sies i TV2 Nyhetene sin artikkel at man er for små til styre pr idag.
 
Stands, i gatene, ulike aksjoner, web 2.0, debatter og synliggjøring av politikken. Det må til fremover.
 
Jeg er optimist.

Joar sa...

Filip, hvis valget for deg staar mellom en ren FrP regjering eller Ap regjering, hva velger du da, og med hvilke saker veier tyngst for et av de valgene av de to?

Filip Rygg sa...

Hei! Det synes jeg er et vanskelig valg. Men akkurat nå sitter jeg med en følelse av at alt er bedre enn dagens regjeringsparti. Forhåpentligvis må vi ikke velge mellom disse to.
 
Viktigste saker for meg(personlig) er følgende:
- stoppe verdirasering i samfunnet (i skolen, ekteskapsloven, trosfriheten mm)
- kampen mot sorteringssamfunnet
- klima
- utrydding av verdens fattigdom
- behandling til alle rusavhengige
- valgfrihet for foreldre
+++
 
KrF har nok en mye lengre liste.

Filip Rygg sa...

Enig med deg i det Tommy!!

Odd Frantzen sa...

Det handlar ikkje om verdirasering.  Forresten eit alvorleg sterkt ord.  Det handlar om å ikkje gje kristendomen ein for dominerande plass.  Ekteskapslova handlar om respekt og for dei menneska som veljer annleis.  Vi har ikkje noko sorteringssamfunn i dag.  Nok ein sterk uttale utan rot i røyndomen.  Det handlar om at kvinner sjølv må få bestemme over eigen kropp.  Noverande regjering har stort truverde i klima og miljøsaker.  Arbeidarpartiet sitt internasjonale engasjement og arbeid mot fattigdom er veldig bra.  Ap har stort fokus på rus og rusproblematikk.
 
Du presenterer ikkje særleg mange gode grunnar for at det er behov for eit regjeringsskifte.  Svært mange støttar den raudgrøne regjeringa.

Guest sa...

Filip Rygg. Kan du vennligst konretisere hva du mener med verdirasering i samfunnet? Jeg spør fordi at jeg opplever det totalt motsatt.
 
Kan vel ikke akkurat si at jeg er mindre skeptisk til å stemme krf

Filip Rygg sa...

KRL-faget, formålsparagrafen, forsøket på å innskrenke trosfriheten, den nye ekteskapsloven ++.

Filip Rygg sa...

Til Odd:
 
Verdirasering: KRL-faget, formålsparagrafen, forsøket på å innskrenke trosfriheten, den nye ekteskapsloven ++.
 
Klima: Gasskraftverk får ja uten rensing, nye oljefelt åpnes og utslippene øker. Høyhastighetsbane og bybane får ikke støtte.
 
Sorteringssamfunn: bioteknologiloven og muligheten til å ta senabort pga feks downs syndrom
 
Fattigdom: stadig mer av bistandspengene tas fra verdens fattige og brukes nå på regnskog. I Norge har ikke antall fattige gått ned, tvert i mot. Arbeidsledigheten øker.
 
Rus: ingenting har skjedd, men man har foreslått utdeling av heroin. Sviket er enormt.

Odd Frantzen sa...

Det er ikkje verdirasering sjølv om ein legg opp til at krisendommen ikkje skal få ein for dominerande plass.   Dei kristne har ikkje einerett på å definere verdiar.
 
Klima må sjåast i eit globalt perspektiv.  Dei norske klimagassutsleppa er om lag 2 promille av dei globale utsleppa.  Derfor satsar Stoltenberg-regjeringa på globale tiltak som monnar.  Ref.  CO2-rensing og regnskog.  Bybane og jernbane er sjølvsagt viktig, men når det gjeld klima og miljø bør ein og heve blikket litt og sjå i det globale perspektivet.  Den raudgrøne regjeringa satsar på dei store tiltaka som kan monne globalt.  Dei har stort truverde i klima- og miljøpolitikken.
 
Heroinassistert behandling er det no fleire som tar til ordet for.  Fordi det kan vere ein god måte å hjelpe dei tyngste brukarane til å få eit litt meir verdig liv.  Og det er sjølvsagt berre ein liten del av ei heilskapleg behandlingsopplegg.  Det er sjølvsagt bevisst når ein her veljer å bruke begrep som "utdeling av heroin".  Heroinassistert behandling er noko heilt anna enn utdeling av heroin, slik Rygg her prøver å framstille det som.  Eg trur alle politiske parti er instilt på å gjere meir for dei som slit med rus.  I staden for å hakke på kvarandre bør me samle kreftene!
 
Odd Frantzen

Joar sa...

Ja og det er derfor vi maa bytte regjering, Filip. For aa faa igjennom disse viktige sakene saa er det en borgerlig regjering som vil vaere det beste. Det stoerste marerittet mitt er aa vaakne opp til at Hoeybraaten peker paa en Ap mindretallsregjering som vil bety en enda stoerre rasering av borgerlige verdier..
 
Borgerlige verdier som, EU, Israel, kristne verdier, friskoler, ja til livet og en strengere flyktningspolitikk. Da maa man velge en borgerlig regjering, og hvordan man velger den, er helt likegyldig saalenge det blir en borgerlig regjering.. Enten med eller uten FrP...
 
KrF maa aldri finne paa aa gi Bondevik den tilfredsstillingen aa velge Ap...