2. juni 2009

Likelønn er fundamentalt


KrF har flere ganger tatt til orde for en egen likelønnspott. Dessverre har dette blitt avvist av regjeringspartiene. På Frps landsmøte varslet Siv Jensen at likelønn var viktig for Frp, men de "glemte" å programfeste denne viktige saken. Nå frarår Sykepleierforbundet sine medlemmer å stemme på partier som ikke har programfestet likelønn. Jeg håper de også ser litt på hvem som har gjort hva de siste årene.

Likelønn noe av det viktigste for å sikre rettferdighet mellom kjønnene i årene fremover. Selvsagt finnes det mange nyanser, modeller og måter å gjøre dette på, men dagens situasjon er langt i fra god nok.

PS! Hørte om en Rødt-politiker som uttalte: "Alle bør minimum ha gjennomsnittslønn" :)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Helge sa...

Du gjør litt narr av uttalelsene til en Rødt-politiker her, og er helt enig der. Det er likevel litt grunn til å rope varsku når Sykepleierforbundet argumenterer for sin definisjon av likelønn. 
 
Likelønnskommisjonen konkluderte med at for personer i lik stilling i lik bransje har vi omtrent likelønn i Norge, og det er bra. Det Sykepleierforbundet derimot gjør er å sammenligne alle med like lang utdannelse, og dermed argumentere for at sykepleiere bare har 85 prosent av menns lønn. 
 
Dette er å omdefinere likelønn til noe annet enn det har vært, og skal man følge denne definisjonen vil vi om noen år ha et lønnssystem som er bestemt etter hvor lang utdannelse man har. 
 
Jeg har full forståelse og respekt for at Sykepleierforbundet kjemper for bedre lønn for sine medlemmer. Men de må ikke komme dragende med en ny definisjon av likelønn og stemple motstandere som likestillingsfientlige om de ikke aksepterer denne definisjonen. 

Filip Rygg sa...

Om ikke det er veldig lett, så er jeg likevel ikke enig i at det ikke skal være et mål at det skal være en noe større likebehandling(det ble mange "ikke" i denne setningen).
 
:)