1. sep. 2009

Meningsløs fattigdomsdebatt


I dagens BT forsøker partiene Rødt, Sp og SV å anklage KrF for manglende troverdighet når det gjelder fattigdomsbekjempelse. Jeg tror alle kan være enig i at det ikke er gjort nok, og kanskje spesielt de siste fire årene da det er blitt 12.000 flere fattige i Norge. Nettopp derfor har KrF lansert en egen plan mot fattigdom, med 15 viktige tiltak.

Venstresiden mener det hele skurrer fordi vi ikke allerede har gjennomført en del av tiltakene lokalt. Grunnen til at KrF lanserer en satsing er nettopp fordi vi ønsker en nasjonal innsats, hvor kommunene får retningslinjer og økonomisk rom til øke sosialhjelpsatsene. I Bergen har vi allerede satser som er høyere enn feks de rød-grønne byene Trondheim og Tromsø, men jeg tror absolutt at det er mer som kan gjøres.

For meg er fattigdomsbekjempelse en av de viktigste sakene, og det er også en av grunnene til at jeg mener at politikk er viktig. I stedet for en meningsløs debatt i BT, håper jeg nå at de rødgrønne partiene kan gå ut og støtte KrFs 15 tiltak mot fattigdom.

Kostnaden er på 2.6 mrd. Det har vi råd til.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig bra det KRf har lagt frem!! Kanon.

Unknown sa...

Bra sagt, og jeg har tidligere skrevet et innlegg som omhandler KrFs plan mot fattigdom;
” Dagfinn Høybråten har løsningen”!
http://sommer17.wordpress.com/2009/08/27/krfs-fattigdomsplan/

Ivaretakelse og samhold er begreper som kommer mer og mer i bakgrunnen i et samfunn som systematisk bygger ned menneskeverdet i sitt fokus på lønnsomhet for kyniske markedskrefter helt ute av kontroll.

Mennesker skal kunne kreve å bli sett på som ressurser og ikke som utgiftsposter. En radikal holdningsendring er altså sterkt påkrevd.

Vi bør absolutt ta oss råd til denne kostnaden som vil være med på å bidra til langsiktige og bærekraftige løsninger og som ville bidratt til å skape økt trygghet, omsorg og forutsigbarhet for de av oss som per i dag er rammet av ”hjelpeapparatets” store svik der kommunene i mange år har holdt tilbake den økonomiske hjelp som de vanskeligere stilte av oss har krav på etter loven;

”Er arbeidssøkere og trygdede arbeidssky, eller er de nektet grunnlovsfestede rettigheter”?
http://sommer17.wordpress.com/2009/08/19/er-arbeidss%C3%B8kere-og-trygdede-arbeidssky-eller-er-de-nektet-grunnlovsfestede-rettigheter/

Forebygging av destruktive mønstre i samfunnsstrukturene er vårt eneste håp for å kunne skape en bedre fremtid i et samfunn som inkluderer og ivaretar alle, og som ikke tillater at flere av oss faller utenfor.

Skal dette kunne bli en realitet, må blant annet sosialhjelpssatsene heves til et SIFO-nivå, og det må skje øyeblikkelig. Alt for mange går en alt for tidlig død i møte ved konstant å være tvunget til å leve på et økonomisk minimum som sakte men sikkert tar livet av folk.

Så godt som ingen, vil klare å områ seg på en månedlig sosial- ”hjelp” som kun har steget med kr. 1800 de siste 16 årene fra ca. 3493 kroner i 1994, til i dag ca 5300,- for enslig mottaker
(se mitt innlegg);
”Sjefgrisen Napoleon fordeler knapphetsgoder etter prinsipper som han ikke ønsker å etterleve selv”!
http://sommer17.wordpress.com/2009/09/01/sjefgrisen-napoleon-fordeler-knapphetsgoder-etter-prinsipper-som-han-ikke-%C3%B8nsker-a-etterleve-selv/

Denne depriveringen dreier seg om tvang, makt og sosialkriminalitet, da den sittende regjering er svært godt kjent med de umulige forholdene som ettertrykkelig har blitt presentert ved flere anledninger.

De kjenner til at kommunene beholder omtrent halvpartene av pengene som skulle ha gått til de vanskeligere stilte av oss, og som vi etter loven har krav på, for seg selv. Allikevel blir dette stilltiende godtatt! ;

“Velferdsalliansen krever en dobling av rettighetsbasert livsopphold til fattige i Norge”.
http://www.velferdsalliansen.no/index.php?mod=plink&id=14255

Det vil være viktig å se på Professor Edvardt Vogts glimrende kronikk fra 12. desember 2008;
“Fattigdommen kan nå avskaffes”
http://www.dagsavisen.no/meninger/article386434.ece

Han har dog satt et litt høyere tall for å klare å oppnå dette enn det du har; 10 mrd. Allikevel er hans regnestykke godt underbygget.

Les også;
” Behandle de fattige med verdighet”
http://www.nytid.no/arkiv/artikler/20050928/behandle_de_fattige_med_verdighet/

– "(...) Hva krever dere av den nye regjeringen?
Vi krever ikke annet enn at den norske regjeringen skal følge FNs internasjonale konvensjoner om menneskerettighetene. Norge må anerkjenne og gjennomføre retten for enhver til å ha en tilfredsstillende levestandard for seg selv og sin familie, herunder tilfredsstillende med mat, klær og bolig. Og folk skal ha muligheten til å forbedre sin egen livssituasjon. Dette er løst fra artikkel 11 i den internasjonale konvensjonen om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter. Vi finner samme garantier i grunnlovens paragraff 110c (…)”.

- Intet av dette har blitt etterkommet.

- Vi vil ikke ha det slik lenger.

Sondre Olsen sa...

blir liksom litt tåpelig av de andre partiene. plutselig er ikke trondheim utstillingsvinduet til Ap lenger...

FR sa...

Jeanine: Godt og spennende innlegg!

Sondre: Ja det er merkelig det der. Rart også at ikke pressen tar mer tak i det.