17. feb. 2010

Friere skolefritid


Visste du at mer enn 8000 barn i Bergen deltar i skolefritidsordningen(SFO)? Selv om det er stadig flere barn, er debatten og oppmerksomheten hos oss politikere sjeldent stor. Nå har vi kartlagt tilbudet i Bergen og kan slå fast at vi har svært engasjerte ansatte som gjør tiden både interessant og variert i SFO. Det er fantastisk mye bra som skjer. Byrådet ønsker vi å gjøre skolefritidsordningen friere, mer kompetent og med større innflytelse fra foreldrene. Vi har derfor i dag vedtatt vår innstilling i saken "Friere skolefritid".

Se presentasjonen fra pressekonferansen her!

Vi har friskoler og private barnehager. Private fritidsordninger er det derimot svært få, eller ingen av i mange kommuner. I Bergen har vi hatt noen få tilbud, men vi har manglet struktur for å kunne sikre et mangfold av offentlige og private. Å delta i SFO er ikke obligatorisk, men tilbudet blir obligatorisk når man velger å benytte SFO. I tillegg til å sikre at alle kommunale ordninger har et aktivitetstilbud som foreldrene kan velge, vil vi også åpne for private ordninger.

Foreldrene må sammen med barna få langt større innflytelse. Både ved valg av tilbud, men også når det gjelder kvaliteten i det offentlige tilbudet. Derfor vil vi nå ha en årlig digital foreldreundersøkelse. Saken foreslår også kompetansekrav til lederne og at SFO leder skal være en del av skolens lederteam.

Mesteparten av saken vil få betydning for skolestart 2010, nå venter vi bare på behandling i komitee og bystyre.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Nissemann sa...

Dette var veldig spennende, Filip! Mye bra om aktivitetstilbud, SFO-leder som avdelingsleder, krav til aktiviteter og satsingsområder, respekt for lokal kvalitet og bruk av foreldreundersøkelse (som skole og barnehage allerede gjør).

Her er hele byrådssaken.

FR sa...

Flott at du la ut linken og kjekt at flere ser mange positive og spennende ting her.

SFO har dessverre fått for liten oppmerksomhet, men jeg merker at mange blir engasjert når vi først tar debatten. Det er veldig bra!