5. mai 2010

Fadesen


Det villle vært fristende å si: Hva var det vi sa. Men nok om det. :)

Gasskraftet på Mongstad får stå stadig lenger uten rensing. Kristin Halvorsen sa i Stortinget at hun "med hånden på hjertet garanterte rensing i 2014". Nå snakker vi 2018. Jeg har tidligere skrevet 2020. Det er bra at en samlet opposisjon krever forklaring fra regjeringen. KrF krever i tillegg at utslippstillatelsene trekkes tilbake.

Det er i slike saker at flertallsregjeringens arroganse ikke er til å leve med. Når opposisjonen klager på at Jens ikke møter nok i Stortingssalen så er det normal sutring, men når et prosjekt som tilsvarer utslippene til 900.000 biler, blir utsatt og utsatt, ja da er det svært alvorlig. Selvsagt skaper dette politikerforrakt, men langt verre er det at vi har fått en utslippsbombe vi ikke klarer å stoppe.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Bjørn Jarle Røberg-Larsen sa...

Dette var skivebom, Filip.

I motsetning til dere - som f.eks. godkjente Snøhvit uten rensing/CO2-fangst - har Jens Stoltenberg visjoner om å få til noe som har stor betydning nasjonalt og enorm betydning internasjonalt. CO2-fangst på Mongstad hele tiden vært Jens Stoltenbergs store sak - mens de som ditt parti ville regjere sammen med så sent som 6. oktober 2006 krevde at Mongstad skulle slippe enhver form for CO2-fangst.

Så du bommer ganske kraftig her.

Og testanlegget, har en stor verdi i seg selv, og er kanskje vel så viktig som fullskala rensing, trinn to. Begge trinnene er viktige for Norge. Men det er trinn én som er viktig for verden.

Det virker å være veldig fornuftig å vente med en investering på mellom 20 og 30 mrd kroner når det viser seg at teknologien ikke er god nok ennå. Jeg blogger mer om det på http://www.sosialdemokraten.no

Mvh
Bjørn Jarle

FR sa...

Alle ønsker rensing på Mongstad. Ingen uenighet om det. Snøhvit var det også bredt flertall om. Problemet er bare når man feilinformerer, overdriver og skyver på viktige miljøprosjekter. Dette er en fadese, hvor man har valgt en teknologi som kan være kreftfremkallende, som er dyr og som kommer lenge etter at andre land har "landet på månen".

Det er nok ikke mulig å snu, derfor har ikke KrF sagt at man skal droppe prosjektet selv om det synes å ha mange mangler. KrF ønske at utslippene skal stoppe frem til man har rensingen på plass. Det kan vel ikke være for mye å be om?