18. jan. 2011

En varmere og tryggere by


Et samstemt parti valgte i dag Bergen KrFs nye valgliste for perioden 2011-2015. Selv fikk jeg æren av å bli KrFs førstekandidat. På plass nr to kom min dyktige byrådskollega, Lisbeth Iversen. Etter bybanens mor, finner vi vår gruppeleder og talsperson for frivillig-Bergen, Trygve Birkeland. Ny på listen er Rebekka Rossland(bildet), KrFU-kandidat og medieyndling! :) Listen er spennende, mangfoldig og svært lovende!

Valget handler ikke først og fremst om personer, men om retning og prioriteringer. Vi skal velge folkevalgte som skal prioritere mellom mange gode ønsker og formål. Vi skal velge representanter som evner å se lenger en egen nesetipp. KrFs valgliste er et sterkt lag, med mye mangfold og ulike bakgrunner. Jeg er trygg på at grunnlaget for en god valgkamp er tilstede. Selv kan jeg ikke vente til å starte samarbeidet med de nye kandidatene. Allerede i februar skal vi ha første valgkampsamling.

KrF har hatt nok av utfordringer de siste årene, men ting går nå i rett retning. Roen i partiet er tilbake, små positive endringer på meningsmålingene synes og politikken blir klarere. Det er KrF som vil være garantisten for en varmere og tryggere by. Det er KrF som vil være stemmen for de rusavhengige, de minste og de eldste. Det var KrF som stod i førersetet da bybanen bli realisert, og det er KrF som vil være den som sikrer videreføring til nord og vest.

Etter valget skal det samarbeides. KrF vil sikre velgerne god valuta for sin stemme. Også etter 2011 skal Bergen ha et styringsdyktig byråd hvor det viktigste prioriteres først. Jobben er ikke enkel, men den er viktig. KrF er klar!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

Unknown sa...

Oi, nå har jeg lest litt på bloggen din, og du er jo mot mobbing du også!
Du er (blant annet) for "kampen mot mobbing, og dette er viktigere enn å ha halvtomme klasserom." Men hva om kampen mot mobbing går via halvtomme klasserom? Er det da vi skal prioritere?

Utdanning og kampen mot mobbing bør ihverfall prioriteres før lav eiendomsskatt.

Sitat fra bloggen din: "Ellers mener jeg vi også må være reale nok til å si at politikk er prioriteringer. Alt kan ikke prioriteres."
(Artig retorikk du har her. Dersom byråden ikke kan prioritere, har han da ingen politikk? Alt kan prioriteres, men ikke alt kan repareres)

FR sa...

Kampen mot mobbing går selvsagt ikke via ledig bygningsmasse, men gjennom de som arbeider i byggene.

I forhold til eiendomsskatt så kan man godt være for høyere skatt, men i den debatten må man kunne spørre hvor høy. KrF er ikke motstandere av eiendomsskatt, men det er hevet over enhver tvil at det ikke vil være lovhjemmel for å ta inn så mye skatt som det opposisjonen trenger til sine løfter.

s-i sa...

Hei Filip,

Ja, hva er det egentlig Krf har gjort i den inneværende valgperioden for å få Bergen til å fremstå som en varmere og tryggere by? I følge tidligere Krf ordfører Kristian Helland kan det ikke være mye ettersom han fra nominasjonsmøtet uttaler følgende til BA:

”Både budsjettet og skolebruksplanen har slitt på KrFs image. Vi i Åsane er ekstremt lei oss for Kyrkjekrinsen. Folk har meldt seg ut, og Filip har fått så ørene flagrer - ja de flagrer vel enda!”

http://www.ba.no/nyheter/politikk/article5456784.ece

Unknown sa...

Hei, takk for svar.
Dette blir litt usammenhengende når innlegg i bloggen din er forsvunnet. Det var et innlegg som viste til at det ved 1-10 skoler er mest mobbing. Antall elever som mobber andre elever er betydelig lavere på barneskoler enn på 1-10 skoler.
(Rapporten er helt fersk og heter ”Hvis noen forteller om mobbing” som NIFU Step har laget på oppdrag av Utdanningsdirektoratet)

I Åsane slår byråden sammen Marikollen ungdomsskole og Mjølkeråen barneskole, og sparer litt penger på papiret. Dette blir gjort selv om man ikke blir kvitt ledig bygningsmasse.
Man prioriterer altså innsparing fremfor kampen mot mobbing. En varmere og tryggere by?

Ang eiendomsskatten er det ihvertfall mulig å øke den til det nivået den var på - og dermed ha midler til kampen mot mobbing.

Kampen mot mobbing kan gå via ledig bygningsmasse. Et par ledige klasserom er en lav kostnad for å minske risikoen for mobbing. Eller ser du vekk fra denne rapporten?

s-i sa...

Hei Filip,

Du har helt sikkert rett i at opposisjonspartiene samlet ikke kunne finne dekning for alle merkesaker de har fremmet i egne alternative budsjettforslag, men hvis de hadde måttet komme opp med et felles enhetlig budsjettforslag hadde de sikkert klart det innenfor lovlig og akeptabel ramme for eiendomsskatt.

Hvorfor ser du heller ikke på de mange valgløfter Krf, H og Frp gav i forkant av det siste kommunevalget, og som nå er skrellet bort?

Eller vi kan gå litt nærmere inn i byrådssamarbeidet og se på den Idrettsplanen som byrådet la frem for et og et halvt år siden hvor "Idrettsbyen Bergen skulle komme et steg foran det øvrige Norge". Gjenom det budsjettet og den økonomiplanen dere vedtok før jul ble Idrettsplanen lagt på is.

Tilsvarende kan vi ta sammenslåingen av Mjølkeråen og Marikollen som et annet eksempel hvor dere ofrer kvaliteten i skolen for mange hundre elever for å spare inn et på budsjettet svært lite beløp.

God idrett og skole for alle hører med til det å gjøre Bergen til "en varmere og tryggere by". Dere gjør det motsatte. Eiendomsskatt, og da for alle, kunne hjulpet dere godt på vei her.

Konklusjonen kan være at det er viktigere for Krf å ha makt i Bergen enn å gjøre Bergen til "en varmere og tryggere by". Jeg tror denne prioriteringen vil straffe seg.

Unknown sa...

Også interesant at Kyrkjekrinsen skole faktisk er helt i Norgestoppen på elevtrivsel og lite mobbing. Blir vel litt motstridene å rive dette miljøet opp i filler og spre elever rundt til ulike andre skoler, hvor det utvilsomt vil ta tid å skape trygghet og nye gode relasjoner. Dine resonement samsvarer jo ikke Filip Rygg, dette må du forklare nærmere

s-i sa...

Her var det ikke mye "dialog"....