4. jan. 2011

Hilde Onarheim!


I går ble det klart, ny helsebyråd i Bergen vil fra 24. januar hete Hilde Onarheim. I to år hadde vi kontor ved siden av hverandre. Når Christine Meyer valgte å takke ja til jobben som direktør i Konkurransetilsynet, er jeg svært glad for at Hilde Onarheim blir ny helsebyråd. Hun er hardtarbeidende, svært dyktig, brennende engasjert og et varmt medmenneske.

Christine Meyer har vært en markant og viktig byråd. Som finansbyråd satt hun i gang nærværsprosjektet og i helsesektoren har hun fått på plass viktige nyinvesteringer, ny organisering av tjenestene for barn og unge og gode prosjekter med alternativ turnus. Vi har vært gjensidig settebyråd for hverandre, derfor vil jeg nå ha et formelt ansvar for helsefeltet frem til Hilde er på plass når bystyret har holdt sitt møte 24. januar.

Det er nok av utfordringer på helsefeltet. I hele Norge ser vi at forventningene er store, at behovet blir større og at engasjementet er stort. Bergen leverer gode helse- og sosialtjenester. Dette må tas vare på og videreutvikles. Kanskje særlig må vi se på berøringspunktene mellom kommune og stat. En rekke omorganiseringer har ført til at staten har fått større ansvar. Fylkeskommunen står så og si kun igjen med folkehelse og tannhelse som ansvarsområder. Kommunen har fått en lengre vei til beslutningstakerne som etterhvert er gjemt inne i styrerom uten politisk ansvarliggjøring.

Jeg gratulerer Hilde Onarheim med jobben som helsebyråd og ønsker Christine Meyer lykke til i ny spennende jobb!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Unknown sa...

Enig, Hilde blir bra. Kjekt å være settebyråd?

Endre sa...

Lykke til, Hilde! Dette blir veldig bra!

FR sa...

Iver: Absolutt, men det er begrenset hva man gjør som settebyråd. Skal møte i helsekomiteen i dag, blir kjekt.