26. apr. 2007

Vi trenger en "verdivekkelse"


Mange medier har de siste dagene fokusert på rapport som blant annet konkludere med at annenhver mann mener at flørtende kvinner er selv ansvarlig dersom de blir utsatt for seksuelle overgrep.

Her er noen flere av konklusjonene;
* Hver femte mann mener en kvinne har et ansvar for å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep dersom hun er kjent for å ha hatt flere partnere.
* Vold mot kvinner preger menns liv: Fire av ti menn kjenner til en mann i sin omgangskrets eller sitt nærmiljø som har utøvet vold mot en kvinne.
* Menn er opptatt av volden: Fire av ti menn opplever vold mot kvinner som et samfunnsproblem i Norge. Seks av ti mener volden angår dem som menneske.
* Menn vil gjerne stoppe volden: To av tre menn uttrykker at de ville grepet inn for å stoppe en voldshandling. Men færre gjør det i praksis.

Dette er sjokkerende lesning. Hva er det med folk i dag?

Jeg tror vi mangler noen grunnleggende verdier. Skolen feks, i vår kamp for å gjøre den så nøytral og spiselig for alle, så mister den alle verdier som er med å skaper gode samfunnsborgere. I samfunnets kamp for frihet til å se og gjøre hva man vil så flommer pornografi og seksualisert reklame. I vår iver etter å møte nye kulturer ønsker man å avkristne staten. For noen er dette setninger som provoserer. Jeg blir provosert over at Norges menn har slike holdninger.

Bilde: Hva gjør vi for våre barn? Hvilke verdier gir vi dem?

Som samfunn kan vi ikke bestemme hva folk skal mene. Men vi kan si at samfunnet skal bygges på verdier. Et samfunn uten verdier er et kaldt samfunn.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

det er utrolig bra Filip. Vi trenger et samfunn som er inkluderende - ikke bare i festtaler.

Et samfunn som bygger opp om små enheter, som familien og det sivile samfunnet.