22. des. 2006


Oppdratt til å hate jødene
Overskriften er hentet fra en innlegg i Aftenposten, hvor Ayan Hirsi Ali kommenterer nyhetsbildet etter Holocaustkonferansen i Iran. Innlegget er på mange måter sjokkerende i den betydning at det er få som sier det så rett ut som det Ali her gjør.

Hun skriver følgende:

"Vestlige ledere som sier at de er sjokkert over president Ahmadinejads konferanse for Holocaust-fornektere i Iran, må se virkeligheten i øynene. For flertallet av muslimer er Holocaust ingen historisk begivenhet som de fornekter. For de vet ingenting om Holocaust."
Kanskje enda mer direkte:
"Det er verre at de fleste av oss er lært opp til å ønske et Holocaust."
Er vi naive når vi tror at litt dialog skal gi fred i Midtøsten? Jeg tror dessverre svaret blir ja. Hvordan kan man få fred når den ene parten så til de grader ønsker å tilintetgjøre motparten? Det finnes tusenvis av arabere som ikke har en slik holdning. Men jeg tror likevel på Ali når hun skriver at;

"Fra oppveksten min i Saudi-Arabia husker jeg at lærerne, moren min og naboene
nærmest som en daglig foreteelse fortalte oss at jøder var onde og svorne fiender av muslimene."
Når Magazinet valgte å trykke en faksmile av karikaturtegningene fra Jyllandsposten fikk vi se reaksjoner som skremte veldig mange. Ambassaden i Syria ble satt fyr på, norske flagg brant i en rekke deler av verden og det haglet inn med drapstrussler mot redaktøren av den "lille" kristne avisen. At representanter fra den norske kirke da tror de kan reise rundt på en dialogferd i Midtøsten er tragikomisk.

Men hva kan man gjøre? For det første så må vesten holde oppe verdier som ytringsfrihet og respekt for menneskeverdet. At sosialistene prøver å nekte organisasjoner å ha et annet syn på homofili enn det Valla og Bekkemellem har er et skritt i feil retning. Det er også veldig feil når Norge gjennom statseide selskaper, uten å blunke investerer hundrevis av millioner i stater som gir blaffen i menneskerettighetene.

Norge må også være sylskarp i sin kritikk når Irans president arrangerer slike forkastelige konferanser. Norge må være sylskarp i sin kritikk når Saudi Arabia fengsler journalister som skriver nedsettende om Islam. Norge må våge å stå for noe, på tross av at det kan få konsekvenser for handelsavtaler og lignende.

Sosialistene snakker ofte om å boikotte Israel. Mer latterlige forslag skal man lete lenge etter. Hvis man først tror på den type virkemiddel så burde Norge boikottet nesten samtlige land i Midtøsten, men med unntak av Israel!

Norge og resten av Europa har et spesielt ansvar for å stå opp for rettferdigheten. Det er ikke rart at mange muslimer hater jøder. Hirsi Ali skriver blant annet;

"Det ble hevdet at jødene var ansvarlig for barnedød, epidemier som AIDS og at de forårsaket kriger. De var grådige og villige til hva som helst for å drepe oss muslimer. Og dersom vi noensinne ønsket å stifte bekjentskap med fred og stabilitet, ville vi måtte knuse dem før de kom til å utslette oss."
Hvem ville ikke hatet noen hvis man helt fra man var født fikk dette prentet inn hver eneste dag? Vi kan ikke vente på at de som har lært dette fra de var små barn, plutselig skal finne ut av at det ikke stemmer. Her må vi faktisk ta et ansvar.

Om Ayyan Hirsi Ali: Hun er 36 gammel, politiker og var inntil nylig medlem av det nederlandske parlamentet. Hun samarbeidet med filmskaperen Theo van Gogh før han ble drept, og er mest kjent som en sterk kritiker av islamske menneskerettighetsbrudd. Hun har nå flyttet til USA. Hennes bok "Krev din rett!" kom tidligere i år på norsk. (aftenposten.no)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

tydelig at ikke du liker muslimer

FR sa...

Beklager hvis innlegget blir oppfattet slik. Hensikten er kun å sette fokus på det som foregår av indoktrinering i Midtøsten. Skal man oppnå fred i denne regionen så er det viktig å ha med seg synet på jødene som veldig mange har. Jeg er sjokkert over mye av det som Hirsi Ali i sitt innlegg peker på. Norge har en viktig oppgave i å spre gode holdninger. Da tror jeg vi av og til også må kjefte på en del av landene i Midtøsten.