30. sep. 2008

Avlys OL nå!


I dag kom Veritas-rapporten som viser at et Tromsø-OL i 2018 vil bli dobbelt så dyrt som det organisasjonen hadde forespeilet. Det ble en gedigen kalddusj for idretten og forhåpentligvis også for politikerne. OL i Tromsø bør avlyses umiddelbart.

Dette vil det koste: 28,6 milliarder i stedet for 15,5 milliarder kroner brutto (statsgaranti) - og 19,1 milliarder i stedet for 9,3 millarder kroner netto (hva OL faktisk vil koste). Jeg har mange ideer om hva så mange penger heller kunne brukes på. Har du?

Politikk er prioriteringer. Å prioritere en idrettsfest som koster skjorta blir meningsløst når utfordringene innenfor fattigdom, utvikling og klima aldri har vært større.

Jeg er redd for at mange vil tenke taktisk og ikke prinsippielt. Det kan ikke være slik at man må bruke 19.1 milliarder på OL for å sikre seg velgere i visse deler av landet. Det bør velgerne i såfall ta som en fornærmelse.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

eli karine sa...

Ein (liten) del av summen kan feks brukas på å sikra at Hurtigrutå ikkje forsvinne ;)

Sverre H sa...

Du har bedre ideer om hva pengene kan brukes på? Typisk utspill fra en tulling som ikke har peiling. Selvfølgelig er det mye penger som burde brukes på andre ting! Det forstår jo ALLE som leser.. men visse kultur arra. som å arrangere vinter OL må man prioritere. Utrolig at denne bloggen blir linket til fra db.no

makan til ubrukelig blogg... finn på noe annet å bruke fritiden din på

t!g sa...

Rettere sagt: Skal man bruke 20 mrd på OL, må man KUTTE på noe annet.

Hva med feks et helt forsvarsbudsjett eller et halvt sykehusbudsjett? Eller kanskje 2x politibudsjett?

Det er faktisk såpass dramatiske kutt dette krever.

Filip Rygg sa...

eli karine: jeg vil absolutt mene som deg at hurtigruten er viktigere enn et enkelt arr. og det koster jo mye, mye mindre :)

sverre h: her har t!g mange gode penger, 20 mrd til OL betyr egentlig 20 mrd i kutt et annet sted.

Anonym sa...

"There is obviously a lot to know about this. I assume you produced some very good factors in Features also.Keep working ,fantastic job!"

--------------------------------------------
my website is
http://shirtxxl.net

Also welcome you!