26. jan. 2009

Bybanesatsing ville hatt noe for seg


Regjeringens krisepakke smører tynt utover hele landet med kroner til små og mellomstore satsinger. Bergen KrF reagerer på at ikke det er lagt inn forlengelse av bybanen i Bergen. Til tross for mange innspill og tilsynelatende stor kunnskap hos regjeringen, velger man ikke å satse på kanskje Norges viktigste miljøprosjekt. Det er svært skuffende!
Regjeringen har sagt at det er viktig å finne tiltak som ha en grønn profil. Bybaneprosjektet er utvilsomt Norges viktigste miljø- og klimaprosjekt.

Når man ikke klarer månelandingsprosjektet på Kårstø og Mongstad innen rimelig tid, burde regjering juble for muligheten til å sikre tidenes fremkommelighets- prosjekt i Bergen.

Første byggetrinn har samlet sett ført til(direkte og indirekte) ca 1000 arbeidsplasser. Hvis man kunne fått på plass byggetrinn 2 og 3 ville tallet trolig være minst 1000 nye arbeidsplasser.
Dette vil sikre sysselsetting innenfor bygg- og anlegg, det vil gi enorme klima- og miljøeffkter, fremkommeligheten i Bergen økes dramatisk og kompetansen som nå er bygget opp i bybanekontoret blir ivaretatt.

Share/Save/Bookmark
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Kristin Ekberg Vik sa...

Når rekner ein med at bybanen er ferdig?

FR sa...

første byggetrinn til neste år!!

Kristin Ekberg Vik sa...

Så det som har vore til no er berre "baning av veg"? Arbeidet er ikkje begynt skikkleg, egentleg?

FR sa...

åja, skrev litt unøyaktig. Første byggetrinn er ferdig i 2010. Nå er mange skinner lagt og stadig mer av traseen er ferdig sprengt ut. Satser på at vi har full bybanedrift på strekningen sentrum-Nesttun i 2011, men med start i 2010.

Kristin Ekberg Vik sa...

Med tanke på at eg mest sannsynleg studerer i Bergen på den tida, hørres det veldig bra ut;)

Men sjølvsagt, mine interessar skal på ingen måte gå først (sjølv om eg må ha det sagt at eg trur Bybanen blei planlagt lenge før mine planar om å studera i Bergen blei lagt;)