25. okt. 2010

Bedre barnehageopptak


I løpet av høsten skal vi legge frem en sak om barnehageopptaket for 2011. Til denne saken trenger vi innspill. Skal vi ha bydelsvise rettigheter? Bør kommunen ta ansvar for hele opptaket? Skal noen grupper stå først i køen? Bør opptaket avsluttes tidligere?

Vi har flere spørsmål og en rekke muligheter. Ambisjonene våre er mange, men jeg er sikker på at det finnes mange gode forslag som kan gjøre saken enda bedre.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilken styring har man overfor de private?

Anna sa...

Søskenprioritet - over 1-åringsprioritet! TEnker med skrekk på å måtte ta turen til flere ulike barnehager hver morgen og ettermiddag, slik noen i vår barnehage gjør...

Anonym sa...

Bydelsvis prioritet, ja takk. Folk må kunne velge barnehage i annen bydel enn de bor, men de som bor der bør ha førsteprioritet. Min umiddelbare respons, skjønt jeg vet ikke hvilke praktiske konsekvenser det vil få.

FR sa...

anonym 1: Det er begrenset. Men her kan man gjerne få til en del spennende gjennom samarbeid. Dessuten er det noe uavklart i forhold til de endringene regjeringene skal gjøre, mulig kommunene får noe mer makt.

Anna: Et godt poeng. Det må vi se på.

Anonym 2: Det er mye som taler for at noe slikt er fornuftig ja, utfordringen er at det kun vil gjelde de kommunale barnehagene.