23. aug. 2011

Kort valgkamp - lavere underskudd?


Valgkampen i år blir kortere enn tidligere. Til en god venn av meg klaget jeg på det, han svarte ganske raskt at det var det eneste positive med årets valgkamp. Han ønsket seg ikke enda flere uker med mas og løfter fra politikerne. Nå er det mindre enn tre uker til valgdagen og løftene hagler. I Bergen må man ha mye mer enn en tredobbel eiendomsskatt for å kunne dekke inn en løftene.

KrF har også valgløfter, men vi erkjenner at alle nye satsinger må ha en inndekning. Vi ønsker ikke økt eiendomsskatt, alle må bo et sted og med dagens prisnivå på leie og eie er det ingen grunn til å si at folk flest bor billig. Det er absolutt sider ved eiendomsskatten som kan og bør forandres, men det handler om rettferdig beskattning(alle områder må likebehandles) og forholdet mellom bolig og næringseiendommer.

Innenfor kulturpolitikken har KrF fremmet flere nye forslag. Blant annet ønsker vi at hovedbiblioteket skal være søndagsåpent. Finansieringen vil vi ta fra kunstnerleilighetene i New York og Berlin. Hvorfor kan ikke flere vise hvor pengene skal komme fra?

Meningsmålingene er positive for dagens byråd og jeg tror på fire nye år, men skulle det skje at det ble et annet flertall kan vi bare spekulere i størrelsen på underskuddet og eiendomsskatten. Det er sånn sett godt vi har en kort valgkamp, kanskje det fører til noen færre løfter uten inndekning.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: