8. des. 2006


-Feigt å ikke slå sammen
I dag ble den mye omtalte regionsreformen lagt frem. I mange år har vi diskutert størrelse, oppgaver, mandat og sammensetning. I dag kom resultatet. Absolutt en del som fortjener skryt. Kommunalminister Åslaug Haga(bildet) gjør rett i når hun krymper fylkesmannen, men å ikke slå sammen fylker er feigt!

Forvaltningsreformer er ikke noe som får folk til å gå i fakkeltog. Det er gjerne sånn at jeg helst ikke burde brydd denne bloggen med et slikt "kjedelig" tema. Men nå er det nå slik at for å få et godt samfunn må du også ha gode styringssett. Dagens situasjon med en fylkesmann som overkjører lokaldemokratiet og veldig mange beslutninger blir tatt over hodet på folk, så er det absolutt på sin plass med endringer.

Det er skuffende at man ikke våger å foreslå geografiske endringer. Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane har ingen grunn til å marsjere alene. De burde vært slått sammen. Da kunne man i fellesskap laget gode samferdselsløsninger, sikret verdiskapingen på vestlandet og bygd videre på vestlandsidentiteten. Nå er det riktignok slik at Haga åpner for at man på frivillig basis vil slå seg sammen. De første som gjør det blir nok de to agder fylkene. Forhåpentligvis tar det heller ikke så lang tid før vestlandsfylkene gjør det samme.

Les stortingsmeldingen her!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

såååååå spennende!

FR sa...

hehe, aner noe ironi her..

Som skrevet i bloggen så er gjerne dette et kjedelig tema, men jeg mener det er et veldig viktig tema. Etter snart fire år i fylkespolitikken så ser jeg behovet for sterkere, større og mer handlekraftige regioner. Det er ikke slik at det er Bergen mot en i Italia. Idag er det regioner mot regioner. Du selger hele pakker. Dette gjelder næringsliv like mye som det gjelder turisme.