27. aug. 2007

Bergens Avisen og Bergen KrF


Det har vært mange underlige angrep og vinklinger i Bergens Avisens dekning av KrF de siste dagene. I dagens BA har avisen tatt seg plass til å angripe KrFs troverdighet i begge lederartiklene. Lenger ute i avisen skriver de at KrF dropper Ring veg Vest og de slipper SV til med et merkelig angrep på KrF.

Første sak som blir angrepet er KrF-leder Dagfinn Høybråtens ønske om en ekstra ferieuke for småbarnsforeldre. BA mener dette er tull og at hele forslaget er uinteressant(likevel bruker de nesten en hel side på å kommentere det). Hvorfor er det tull å finne ordninger som gir foreldre mer tid med sine barn? I en tid der vi ser ut til å få heldagsskole og barna tidligere enn noensinne begynner i skole og barnehage må det vel være på sin plass med forslag som kan gi mer kontakt mellom foreldre og barn?

Neste sak som nå har fått mye mediedekning i BA er vår eminente fylkesordfører, Torill Selsvold Nyborgs stemmegivning i en høringsuttalelse. Med svært mange bomprosjekter her på vestlandet var hun naturlig nok skeptisk til regjeringens forslag om å la bompengeordningene finansiere kollektivtrafikken. Osterøy betaler mer enn nok når de skal over broen. Men så er det også forskjell på by og land. I byen mener Bergen KrF at det må åpnes for at vår bomring kan bidra til drift. Men er det som vanskelig å forstå?


Lenger ut i dagens BA kan vi lese om at undertegnede vil droppe Ring veg vest. Det er selvsagt helt feil. Det vi har sagt er at vi ikke vil som H, AP og Frp velge bort bybanen til fordel for ring veg vest. KrF er bybane-partiet og vil ikke gå med på at den skal utsette. Bybanen er Bergens viktigste transport- og miljøprosjekt. Men vi vil selvagt stå på enigheten i Bergensprogrammet og gjøre begge deler. Å lage noe styr ut av at KrF synes at bybanen er viktigst har jeg svært vanskelig å forstå. I komiteemøtet før sommeren stemte nemlig H, Ap og Frp for å heller bygge Ring veg vest enn å videreføre bybanen. Det er et annet verdivalg. KrF vil gjøre begge deler og vet at det er fullt mulig. Vi vil ikke velge bort bybanen!

Det får være nok BA-kritikk for denne gang. :)
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

liker ikke BA KrF? Blir veldig forundret! De burde heiet på KrF, ikke noe annet. Jeg skal be pappa si opp abonnementet!