25. aug. 2007

Trivsel er viktigst!


Mens mange vil ha flere timer og heldagsskole ønsker KrF å heller styrke de timene vi allerede har. Skal vi få bedre resultater i skolen må vi satse på trivsel foran flere timer. Det er et paradoks at man arbeider for 6 timers dag for voksne, og 8 timers dag for elevene.

Man skal være forsiktig med å beskylde noen for å ha skjulte hensikter, men vi vil likevel spørre hvorfor er det slik at man tror at samfunnet trenger lengre dager for de yngste og kortere dager for de voksne. Det er noe som skurrer. Samtidig er vi helt klar over at mange av våre politiske kollegaer oppriktig mener at heldagsskolen vil gi bedre resultater. Da er spørsmålet vårt: Når elevene allerede i dag sliter med motivasjonen, hvordan skal vi klare å oppnå noe positivt med enda flere timer?

I valgkamptider avsløres hva politikerne vil bruke pengene på. Etter å ha fulgt debatten de siste ukene er det kommet frem at en rekke partier vil øke bevilgningene til skolen for å få på plass heldagsskolen. KrF inviterer derfor samtlige politiske parti til å ta disse pengene til å heller gjøre dagens timer bedre!

Bedre timer, vil gi økt trivsel. Økt trivsel, vil gi bedre resultater.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Erlend K sa...

Dette er helt sant. Når vi ikke klarer å få kvalitet i de timene vi allerede har, hva får en da til å tro at "Å jo, bare vi får enda flere dårlige timer, da ordner ting seg.."..?

For å bruke en metafor jeg synes var meget god: Hvis du ser en film på tre timer, som er ordentlig dårlig og kjedelig, hadde det da hjulpet om regissøren hadde brukt noen millioner på å lage enda en time film, sånn at filmen ble fire timer lang, dårlig og kjedelig istedet..? Nei, men hvis regissøren hadde brukt noen millioner ekstra på å gjøre de tre timene bedre og sikret kvalitet i filmen i seg selv, da hadde kinoopplevelsen blitt en bra en..!

Erik sa...

Ganske enig med deg her, Filip. Men hvordan skal pengene brukes på bedre timer? Og kan vi snart bli kvitt leksene i norsk skole, sånn at barna slipper å oppleve stress som gir skjelett- og muskulaturproblemer før tenårene?

Joar sa...

Jeg er helt enig med Filip her.
Trivsel er viktig og vi må skape en skole helt fri for mobbing, for det er det som ødelegger mennesker.
Nå er jeg 18, snart 19, og husker meget godt hvordan tenårene begynte da jeg satte min fot første dag på ungdomsskolen.
Det ble ofte tøft, men prøvde å gjøre så godt ut av det som jeg kunne. Selv om trivselen til stunder kunne være lav så tenkte jeg bare å bli ferdig på skolen og gjøre det så godt jeg kunne, og tiden den gikk fort.
Jeg håper ihvertfall vi kan bli kvitt den mobbingen, for det ødelegger personer og mange får selvmordstanker og noen har faktisk avsluttet livet sitt for stadig ha blitt mobbet, for jeg vet akkurat hvordan det er.
Jeg har vært gjennom det samme selv, og unner ingen det.
Så en skole med mer toleranse trenger vi og de lærerne som ikke tar mobbing alvorlig nok bør sparkes etter min mening.