21. aug. 2007

Voksne skal jobbe mindre og barn lengre...?


Det har vært mange oppslag den siste tiden der ulike partier tar til orde for å utvide skoletiden. Flere av de samme partiene tar også til orde for kortere arbeidsdag for oss voksne. Er det virkelig logisk at barn skal jobbe 8 timer, mens de voksne kun skal ha en 6 timersarbeidsdag?

Og, et spørsmål til: Blir elevene mer motiverte av å være lenger på skolen?
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Joar sa...

Filip,
JA til mer teori i skolen, JA til lengre skoledager og JA til avkorting av ferien.
De norske elevene is to spoilt etter min mening.
Den norske skolen er en tragedie, de krever altfor lite av elevene, og når man begynner på videregående SKAL undervisning begynne fra Dag 1. Det må bli slutt på somling og sånt.
Elevene må lære mer DISPLIN. Innfør kadaverdisiplin, det tror jeg jammen norske elever vil ha godt av.

Anonym sa...

pr i dag så er hvor mange på min alder skolelei i utgangen av 10. klasse? jeg går nå sisteåret på vgs, og jeg sier nei takk til lengre skoledager, mer teori og avkortning av feriene! vi må ha den ferien vi har. problemet er ikke at lærerne krever for lite, at det er for lite teori eller for korte dager! problemet er at elevene ikke er mottiverte til en lang skoledag med tavleundervisning i seks timer! problemet løses ved at vi får en mer variert skoleverdag der man kan dekke alles behov av læremetoder! så jeg støtter deg filip, stå på!

Hanne Marie Iaursulëiel Pedersen-Eriksen sa...

Knall bra spørsmålsstilling. Var jo så åpenbar at jeg ikke har tenkt på det selv. Detta skal brukes knall hardt i skoledebatter fremover!!! Stå på Filip, du er en flott representant for KrFU og KrF

Anonym sa...

Når man har gått allerede sju år på skole, er man drit lei av både skolen og lekser! Og man bli i hvertfall ikke mer motivert, man blir bare mer lei!
Vi støtter FAEN meg ikke deg i dette!!
Har du spurt hva elevene selv synes om åtte timers skoledag?

Hilsen to frustrerte brunetter