7. sep. 2007

Spilleautomatfrisone


Tirsdag denne uken ble valgkampkontoen til Oslo Arbeiderparti fylt opp igjen med nye 2,5 millioner kroner fra spilleautomatene. Er det rart Giske nekter å la kommunene å fjerne disse permanent?

KrF i Bergen vil doble støtten til frivillige lag og organisasjoner. Det er makabert at de spilleavhengige skal finansiere den frivillige sektoren.


Stem KrF på mandag!

Les også Dagfinn Høybråtens blogg der han tar opp dette med spilleautomater.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Joar sa...

Men Filip når det kommer til spilleautomatene, var det rent valgflesk fra Kr.F at de skulle bort??
Hvorfor skulle man forby noe som virker så bra og noe som er så gøy?
"frihet under ansvar" " ta ansvar for egne handlinger" er to gode og to viktige liberale prinsipper.
Om noen få misbruker noe, skal man da gå inn for å forby det?? Vil det ikke da gå på bekostning av de som ønsker å ha det??
Spilleautomatene ga meg en glede en gang i uken hvor jeg brukte noen få kroner og dessuten så går jo pengene til gode formål som Kr.F taler så varmt om.

Etter min mening så var forbuddet mot spilleautomatene å frata gleden i det norske folk og urimelig. Altså KrF er jo imot kommunismen, men man kan jo nesten si det var kommunistisk å forby dette, kan man ikke det??
Det er ihvertfall hva jeg mener.

Filip Rygg sa...

Hei Joar!

KrF er på parti med de svakeste. Vi skylder de spilleavhengige og deres pårørende å ta noen større grep. Jeg synes det er umoralsk at barne- og ungdomsidrett skal finansieres av automater som har ødelagt tusenvis av familier.

Jeg skjønner at dette kan virke vel radikalt. Å kalle det kommunistisk er å dra det litt langt, men jeg forstår poenget ditt. Spørsmålet mitt blir tilbake:
Kan vi ikke være villig til å ofre noe for å hjelpe andre? Det finnes titusenvis av ofre, hvorfor skal vi da fastholde retten til å spille på en spilleautomat?

Joar sa...

Hei og takk for tilbakemelding :)
Til ditt første spm så er jeg delvis enig med deg, men det kommer helt ann på hva det er.
Spilleautomatene har for noen virket svært fristende, mens andre kanskje totalt har motstått den fristelsen. Jeg vet at spillegalskapen har gått på bekostning av familier og barn pga foreldre som har spilt seg blakk, men er å forby den riktige retningen å gå??
Nei, jeg mener pisken har fått for fritt spill og vi bør heller ha brukt gulroten og styrket blå kors.

La meg ta et eksempel Filip, hvis du var utrolig glad i en kake som du var totalt avhengig av og helsemyndighetene så at denne kaken gjorde flere mennesker fete, og de besluttet å forby denne kaken, ville ikke du da blir lei deg?? Jeg tror det er akkurat det samme med spilleautomatene, fordi problemene etter forbudet har ikke forbedret seg. Det var et nyhetsinnslag om at de har begynt å kjøpe masse flakslodd i stedet, skal man da også gå inn for å forby dette??
Nei dette blir etter mening for latterlig, det er like latterlig som da RV i forrige uke i BT-debatten ville ha regulering på hvilke butikker og kjeder som skal få lov til å etablere seg i byen. Nei vi må ikke bli mer reguleringskåte enn vi er :P..