14. sep. 2007

Veien videre


En kort orientering om de siste dagers hendelser: Etter flere møter i går har Bergen KrF nå gitt forhandlingsutvalget et mandat til å forhandle for å sikre byen et styringsdyktig flertall på ikke-sosialistisk side. Forhandlingene starter mandag etter bystyrets budsjettmøte.

Vi vil da i de kommende forhandlingene se hva som er mulig å få til. For KrF er det viktig å dra tyngdepunktet i politikken inn mot sentrum.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

10 kommentarer:

Runhometorun sa...

Lykke til. Dere har gjort et godt valg i Bergen. Vi håper du blir ordfører, eller varaordfører!

Stå på!

Filip Rygg sa...

takk for det!

Joar sa...

Filip? Hvorfor vil dere synke så dypt som dere gjør nå?? :(
Å velge å gå i byråd med Fr.P eller støtte de som byråd er det samme som å skyte seg selv i foten.
Verdiene Kristelig Folkeparti står for er uforenlige med Fr.P når det kommer til bybane, miljø, kultur, satsing på skole (fremskrittspartiet vil kutte der)
, sosial boligutbygging er FrP imot, ja listen kan være lang, men vær så snill og ikke la Israel-saken avgjør om dere skal velge FrP. Jeg synes det er helt forferdelig hvis Bergen skulle få en evt FrP ordfører eller FrP i byråd.

Mathias sa...

En ting er å synke lavt, det andre er hvordan Krf og Frp skal få gjennomslag for sine "hjertesaker".

Frp sier nei til bybane
Krf sier et rugende ja til bybane
Frp vil ha en mer liberal skjenkepolitikk
Krf vil ha en mer restriktiv skjenkepolitikk
Frp vil fjerne eiendomsskatten
Krf vil beholde den fordi de ser det som urealistisk å ikke redusere tjenestetilbudet kraftig dersom denne skatten fjernes.

Ja, Filip, du vet nok bedre enn meg, om forskjellene. Men for meg vil det bli et av verdens underverker om et slikt byråd skal fungere. Alternativet??
Søke støtte hos AP, og at det sittende byrådet forsetter? For meg personlig er dette bedre enn et byråd med Frp.

Til slutt. Jeg vil bare beklage min "misjonærblogging" på Kristenblogg, dersom du skulle ha følt det støtt. Det var ikke ment slik.

Joar sa...

Jeg er enig med deg Mathias, Jeg stemte selv Ap ved årets valg fordi jeg hadde ingen anelse om hvor KrF hvilken side KrF ville ta og det er jo helt forferdelig å holde velgerne for narr på den måten, men nok om det.

Det er helt klart at det er store forskjeller på KrF og FrP når det kommer til de sakene du lister opp, men grunnen til at KrF vil velge en ikke sosialistisk side i Hordaland og muligens strekke seg så langt for et FrP samarbeid for å få det til har med at KrF her er landets mest konservative del.
Jeg synes det er svært trist at Filip ønsker å gå sammen med FrP.
All ære til Venstre som har distansert seg fra FrP, nå bør KrF vise det samme!

Filip Rygg sa...

Mathias: Samtalene med Frp og Høyre starter på mandag, tror ikke vi skal trekke noen konklusjoner i forkant. KrF er et samarbeidsparti som helt klart ønsker å dra tyngdepunktet i politikken inn mot sentrum. Ap har gått til valg på en ny kurs for Bergen, det ønsker ikke vi.

Når det gjelder bloggingen på kristenblogg.no som fikk litt oppmerksomhet, så er det ingen fare for at jeg blir støtt. Skjønner at det ble litt leven i media, men jeg er av den typen som helt og holdent aksepterer en beklagelse!

Joar: Dette handler om politikk og ikke om man er konservativ eller liberal i verdispørsmål. I følge BA er jeg liberal, i følge Norge Idag er jeg konservativ.

Jeg har heller ikke sagt at vi skal samarbeide med Frp. KrF har gått inn for å starte forhandlinger. Det er resultatet av disse som vil avgjøre hvorvidt det blir samarbeid eller ikke. Jeg synes vi skal fokusere på resultatet av forhandlingene og ikke noe annet.

God helg! :)

Anonym sa...

Det er vel verdt å nevne at Høyre har sagt nei til Ap som støtteparti for dagens byråd, og dermed er jo det alternativet uaktuelt.

Jeg synes det er bra at KrF forholder seg såpass konstruktive som dere gjør. Kommunepolitikken er såpass saksorientert og personavhengig at det blir nødvendigvis ikke riktig å sammenligne med rikspolitikken. Å si nei, alene på grunn av at forhandlingspartnerne heter Frp blir for dumt. Jeg er riktignok på ingen måte noen stor fan av Frp, men helt ærlig så vet jeg virkelig ikke om jeg synes SV og RV er så mye bedre. For det er nemlig slik at for å stable noe alternativ på venstresiden så blir en avhengig av SV og RV, og det kan nesten bare ikke gå bra. Kaos tror jeg er et godt stikkord. Selv om Ap kanskje vil strekke seg langt for å tilfredstille KrF, så spørs det om SV og RV er villig til å gjøre det samme, for opprikitg talt, har for eksempel RV noe å tjene på å strekke seg så voldsomt langt? Neppe.

Jeg skal innrømme at jeg synes noen av småpartiene på venstresiden er mye tydeligere på miljø og klima enn Frp. Men problemet når det kommer til miljøspørsmål på venstresiden er jo Ap. Der er jo ikke noe bedre enn Frp de, og når Ap helt klart blir det dominerende partiet i et venstresamarbeid så tjener jo det ikke miljøet. Hadde Ap før valget våget å vært ennå tydligere på miljø, ved for eks. vært positiv til rushtidsavgift, så hadde de virkelig gjort det vanskelig for KrF. Men Arbeider partiet var feige og gjorde heller det motsatte, og lovte heller på et av BT sine folkemøter, at med de kommer det absolutt ikke bli noe rushtidsavgift den neste perioden. Med andre ord sa de: Vi kommer til å være en garanti for at en eventuell venstreside ikke blir noe bedre på miljø enn høyresiden. Der og da var det lenger ingen tvil for min del, KrF må samarbeide borgelig, ettersom det jeg bryr meg mest om, altså miljøet, blir ikke noe bedre med et kaotisk venstresamarbeiid.

Leon

Anonym sa...

Hei Filip!

Kjempebra at dere jobber for et borgelig byråd i Bergen! Det er helt sikkert mulig å finne en måte å samarbeide på! Jeg kjenner ikke situasjonen i Bergen, men mener prinsipiellt at et kompromiss med venstresida uansett ikke er aktuellt.

Du kommer til å gjøre en glimrende jobb fremover i politikken, og jeg heier på deg!

Hilsen Jon Steinar

Filip Rygg sa...

Leon og Jon Steinar: takk for hyggelige kommentarer. Vi får se hva forhandlingene fører til. :)

Astrid Aarhus Byrknes sa...

Stå på Filip. Gå for eit samarbeid med Høgre og FrP og ver med å forme ein god KrF politikk. Lukke til!