19. nov. 2007

Høy temperatur i bystyret


I kveld hadde vi igjen bystyremøte. Flere av sakene hadde debatter med svært høy temperatur. Blant annet kom det en lang rekke usakligheter i forbindelse med at flertallet(H, Frp, KrF og Pp) ønsket å beholde dagens formålsparagraf i barnehagen og skolen. Blant annet kalte SV oss for mørkemenn, mens en av Ap sine representanter brukte enda mer nedsettende ord. Det er forunderlig at de som vanligvis roper om toleranse, her er de mest intolerante.

Hvorfor er det slik at en slik debatt ikke saklig kan diskuteres? Hvorfor trekker man inn feilaktig informasjon om FN? Og hvorfor er dette så sårt? Akkurat her og nå har jeg få svar på dette, men jeg må si jeg er svært forundret over venstresidens opptreden i dagens bystyre.

En annen sak som også ble heftig diskutert var byrådets tiltredelseserklæring. En erklæring som selvsagt har politiske sider som ikke alle er enige i, men det er også svært mange punkt et samlet bystyre bør kunne jobbe for. Likevel var det som å være i begravelse med bare uvenner. Det var så dystert og så negativt at jeg aldri har opplevd lignende. Hvorfor ikke saklig kritisere og diskutere?

Jeg lever fint med at vi er uenige i sak. Men la oss holde oss nettopp til sak. Selv om ikke jeg blir såret av å bli kalt mørkemann, så er slike utsagn med og drar debatten ned i sølepytter som et bystyre på ingen måte er verdig.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mja, noe må da opposisjonen også få drive med.

Mathias sa...

Det mest graverende er at byrådet går inn for å beholde en kristen formålsparagraf i skole, og i barnehage. Nå snakker jeg ikke som AP-medlem, men som far til to barn. Jeg mener det er helt feil at mine barn skal lære om Jesus, uten de skal lære om Muhammed, Zarathustra, Sufismen, Budda osv. Dette mener jeg både fordi vi generelt lever i et flerkulturelt samfunn, og fordi begge mine barn er halvt iranske. Nå må dette ikke tolkes som at jeg har konvertert eller noe slikt, men det er viktig både at mine barn lærer om sine røtter, og at de lærer om forskjellige religioner. Ikke bare kristendommen. Hver gang min datter kommer hjem å sier at vi lærte om Jesus idag, så får jeg lyst til å klage til læreren. Aldri har jeg hørt at de har snakket om Muhammed eller Budda.

Jeg husker fra min egen skoletid på Steinerskolen at vi lærte både om Muhammed og Zarathustra noe som jeg fikk klart nytte av senere, da jeg studerte Islam og Midtøstens historie i Madrid.

Joar sa...

Til Mathias,
Norge trenger kristendommen mer enn noe sinne når vi ser den uheldige utviklinga i samfunnet vårt. Folk som drikker seg til fant, folk som røyker seg i hjel, folk som driver hor og et stort Islam som forsøker å knuse Vestens demokrati. Da trenger vi kristendommen mer enn noen sinne.

Jeg antar du tilhører den anti-kristne venstresida i Ap, mens jeg håper høyresida i Ap vil pushe på for å få KrF over til seg i 2009 og få SV ut. Ap har dessverre gått for langt til venstre nasjonalt, mens her hvor jeg bor står de godt plassert i sentrum, derfor stemte jeg på dem i høst.

Vi må redde kristendommen i Norge, kjempe for konservative prester, styrke frivilligheten og enkeltmennesket i sentrum. Jeg håper Ap kan lære av det sosialdemokratiske partiet i Storbritannia av utenrikspolitikk og kampen mot Islam....

Og Mathias, meld deg inn i Vestlandsk Indremisjon :=) .. det er en god organisasjon som kjemper for verdisamfunnet...

Mathias sa...

Joar! Jeg tror jeg ler meg i hjel, du er ikke sann. Jeg melde meg inn i indremisjon, nei nå tuller du utrolig mye.
Ja, det stemmer jeg tilhører det antikristelig AP, kanskje en av de mest antikristelige i Bergen.
For de som trenger kristendommen, så værså god, og de som trenger islam, ja værså god. No problem! Men fjern dette tullet fra barnehagenene og skolen. Jeg er sekularist, jeg vil ha et sekulært Norge. Religion er en privatsak. Men dersom man på død og liv skal ha religion og livssyn inn i barnehagene og skolene, så kan de likså godt lære litt om at Muhammed ble født i 570 e. kr., fikk åpenbaringen rundt 608-610, og at marsjen mot Medina fant sted i 622, som muslimene regner sin tidsregning, og at Muhammed døde 632 osv. osv. Om de har en hel bok om islam på skolen, så blir de ikke muslimer av den grunn, så lenge det ikke er forkynning. Det samme skal gjelde kristendommen. Din holdning skremmer meg virkelig, og at du er sosialdemokrat er jo mer skremmende.
At Norge trenger kristendommen fordi folk driver med hor, hasjrøyking, osv. er jo bare tull. Jeg vokste opp i et ateistisk hjem, og i ungdommen hverken røykte jeg eller drakk, eller drev hor.