19. nov. 2007

Mørke skyer i horisonten


I utgangspunktet skal dette være en positiv og optimistisk blogg, men det er grunn til å kommentere noen mørke skyer som vi kan skimte i horisonten.

1. Verdens fattige for stadig mindre fokus fra norske myndigheter. Nå er utviklingsministeren blitt en deltidsstilling og vi er tilbake til gamle feil der vi er mer opptatt av å eksportere norske løsninger enn å faktisk hjelpe. Les mer..

2. Gasskraftverk bygges uten rensing. For to uker siden ble Kårstø gasskraftverket åpnet og det uten rensing. I USA klarer man å rense fra og med 2008, vi må trolig vente 5-6 år, kanskje enda lenger. Les mer..

3. Kommuneøkonomien ser ut til å forverres, spesielt går dette utover Bergen. Regjeringens påstander om at de vil styrke kommuneøkonomien viser seg å være blank løgn, i hvert fall for storbyenes del. Les mer..

Dessverre svikter sittende regjering i alle de store sakene. Verdens fattige, klimaet og den økonomiske situasjonen for kommunene. Vi trenger en ny regjering!
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Joar sa...

Hvilken regjering ønsker du framfor denne egentlig??

Når det kommer til gasskraftverkene Filip så gjorde jo regjeringen klart for et år sida at det rensingen ikke kommer på plass før år 2 eller 3 etter utslippene starter, og det gjør vel ingenting??

Når det kommer til verdens fattige så er jeg skeptisk til å øke den mer, for de pengene må heller brukes mer på Norges elendigheter som f.eks Helse, omsorg og skole..

Hvorfor kan ikke våre skattepenger prioriteres på oss foran uland?? Vi skatter som slaver i dette landet, men det meste kommer ikke til gode for oss.. Tenk på hvor mye bedre Norge hadde vært hvis vi ikke hatt gitt så mye bistand??
Vi bør fjerne hele bistandsstøtten og vil folk gi, så gir dem via frivillige organisasjoner...