13. nov. 2007

Fakkeltog mot et enkeltmenneske?


De sosialistiske partiene SV, Ap, V, Rødt og Sp har varslet at de skal gå i fakkeltog neste mandag. Bakgrunnen er en uttalelse fra Frp-byråd Øistein Christoffersen om integrering. Denne uttalelsen har han gjentatte ganger beklaget og tatt fullstendig avstand fra. Likevel lager man et fakkeltog som skal ha parolen: Gå av! Altså et hovedbudskap rettet mot et enkelt menneske, nemlig Øistein Christoffersen.

Jeg har ingen ting til overs for uttalelsene fra den nye Frp-byråden, og jeg skjønner at mange reagerte med stor frustrasjon og mye sinne. Det synes jeg er helt ok og helt fortjent. Men jeg har heller ikke noe til overs for denne steinkastingen(evt. korsferstingen) som venstresiden nå bedriver mot et enkeltmenneske. Han har som de fleste av oss familie, barn og venner. Han skal også om 4 år mest sannsynelig ha en sivil jobb.

Derfor vil jeg ganske krasst spørre: Hvor ble det av menneskeverdet til venstresiden? Er det viktigere med politiske aksjoner og medieoppslag enn respekt for enkeltmennesker og deres familier? Mange mener at uttalelsen fra Frp-byråden krenket andres menneskeverd, det kan jeg forstå, men jeg forstår ikke at det skal rettferdiggjøre at man da skal krenke tilbake.

En manns karakter mener jeg man kan måle ut i fra hvordan man takler motgang. Jeg er sjokkert over hvor dårlig venstresiden har taklet denne saken og jeg håper det aldri skjer igjen.
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

Iaursulëiel sa...

hm.. for en trist situasjon. Har noen prøvd å prate med venstresiden?

Filip Rygg sa...

Vi er flere som har hatt dialog med venstresiden om dette. Hadde vært bedre hvis de feks hadde et fakkeltog mot rasisme mer generelt. Da kunne jeg også gått der!

Foreløpig ser dette ut til å handle mest om politikk og spill, ikke om sak.

Joar sa...

Jeg er faktisk enig med deg her Filip, det blir å gå for langt det er jeg helt enig.. Det kom en uheldig uttalelse fra ham som kan skje oss alle, og bør tilgis når han har sagt unnskyld.. Jeg håper venstresida i Ap og SV kan slutte med dette, og se til å bruke tida på andre ting.. Det er synd de har fått Ap med på denne marsjen..

Når det kommer til FrP sin innvandringspolitikk så er jeg uenig i måten de sier det på og hvor langt de går, men en ting jeg vil gi FrP rett på er at Islam er en trussel mot Europa og kristne verdier.. Derfor så bør vi stramme inn på asyl og flyktningssøkere.. Vi kan ikke få for mange for de skal også integreres...

Hilsen , høyreorientert og sterkt troende kristen sosialdemokrat :)

Heidimarie sa...

Jeg er enig i at det neppe er morsomt hverken for Christoffersen eller hans familie å få et fakkeltog mot personen Christoffersen, og at det også kan oppleves krenkende. Men ville ikke egentlig et "generelt fakkeltog mot rasisme" akkurat nå blitt tolket som et fakkeltog mot Christofferen uansett?

Jeg synes det er trist at dette blir en debatt om hvor hårsår og "mobbete" venstresiden er, for det er faktisk ikke bare venstresiden som deltok i dette fakkeltoget. Det var 54 deltakerorganisasjoner i toget, og blant dem finner jeg hovedsaklig innvandrerorganisasjoner. Jeg vet ikke om venstresiden er med blant de 33 organisasjonene i "Det felles innvandrerråd i Hordaland", men blant de 54 organisasjonene leser jeg uansett fjorten andre innvandrerorganisasjoner, Norsk Folkehjelp og Unge Venstre.
Bare fem er venstresideorganisasjoner, nemlig SV (som riktignok var initiativtaker via SV-representanten Amir Payan), SU, Auf, RU og Rødt.

Noe av problemet slik jeg ser det er at media har bidratt til å hausse opp stemningen gjennom å fokusere på krenkelsen i at han sammenligner muslimer med hunder. Dette er jo forsåvidt riktig, men tatt fullstendig ut av sammenheng. Det man burde angripe er jo hans syn på hva integrering er, og det burde man ta en skikkelig debatt om for å få frem de gode argumentene for hvorfor integrering og grensesetting ikke bør være synonymer. Fokuset har blitt liggende på hans krenkende ordbruk og hans person, ikke på meningsinnholdet og integreringsdebatten. Egentlig er jo selve debatten i seg selv viktig, ikke hvem som sa hva. Her synes jeg media har misbrukt uttalelsen til Christoffersen og bidratt til å polarisere og gjøre det lettere for folk å bli opprørt på personen Christoffersen. Det man burde bli opprørt over er mangelen på integrering, som hver eneste dag er et problem både for innvandrere og resten av samfunnet.

Filip Rygg sa...

Hei Heidi!

Nå har ikke fakkeltoget vært avholdt, så vi får vente å se hvordan det går for seg.

Det jeg ikke liker er det venstresiden har varslet skal være parolen for toget, nemlig: "Gå av!"

Det er venstresiden som arrangerer toget og at mange er villedet til å detla er veldig synd.

Ellers enig med deg i at vi trenger en ordentlig integreringsdebatt, Bergen har uten tvil utfordringer som krever politisk handling. Her tror jeg byrådet kan og vil gjøre mye.

tidligere krf-stemmer sa...

jeg kan forstå standpunktet ditt fordi du sitter i byråd med den christoffersen og derfor må forsvare ham, du vil ikke skape problemner for det nye prosjektet deres. ok. men det er ikke noen menneskerett å sitte i byråd, og kommer du med rasistiske uttalelser så har du ikke noe der å gjøre, om du sier beklager eller ikke. jeg rent personlig kan sikkert tilgi christoffersen for verre ting, men jeg kan ikke på noen måter forsvare at dere i koalisjonen lar ham sitte der han sitter. for der skal han faktisk representere meg, og også de 33 innvandrerorganisasjonene, som følte seg krenket og sammenlignet med hunder. nei sånn sett synes jeg rett og slett at dere er ganske feige, (jeg må si jeg angret på stemmmen min da jeg så at dere gikk inn i den koalisjonen uten resten av sentrum)og nå, bare ut fra et kynisk standpunkt, er jeg spent på hvor mye dere kan ta fra ytterste høyre fløy uten at koalisjonen sprekker. den type pragmatisme som dere kommer opp med om dagen virkelig skremmer meg.

Filip Rygg sa...

Det er ikke KrFs oppgave å ta ut enkeltpersoner fra et byråd. Det er utelukkende byrådsleder som har ansvar for mannskapet i byrådet. For KrF sin del må derfor vurdering være om vi skal sitte i byrådet eller ikke.

Jeg er overbevisst om at denne byen har det aller best når KrF er med og styrer. Jeg tror på våre verdier og jeg tror på at våre to byråder vil gjøre en svært viktig jobb for byen de neste 4 årene. Et byråd uten KrF ville vært mindre fokusert på miljø, fattigdom, de eldste og de yngste.

Når jeg reagerer på fakkeltoget så handler ikke det om å forsvare noen. Hvis man leser blogginnlegget så ser man ganske tydelig at jeg gjør det motsatte. Jeg tar sterk avstand fra uttalesene og jeg sier også at kritikken mot frp-byråden var berettiget. Men, det som er så sprøtt med fakkeltoget er at man i stedet for å fokusere på rasisme, kun fokusere på at en mann skal trekke seg.