22. jan. 2008

Hamas og norsk presse


Det er sikkert flere enn meg som har fått med seg de norske nyhetsmeldingene om Israels "brutalitet" på Gaza(bildet). De skal i følge NRK ha stengt av strømmen og tilførselen av bensin. Det er rart at Hamas egen fabrikk for produksjon av raketter fortsatt er i full drift.

Norsk presse har sjelden vært særlig objektiv i sin dekning av konflikten i Midtøsten. Det er kanskje heller ikke så rart. Man har ofte en tendens til å velge side med den minste og mest sårbare parten, eller? Det gjelder ikke i Sri Lanka og tamilene, eller i Spania og baskerne, eller i Nord-Irland og IRA, men dog. I Midtøsten gjelder det. Der har norsk presse valgt side med palestinerne og terrororgansisasjonen Hamas. Jeg skal ikke mene for mye om journalistikken, men det hadde vært ok med litt mer fakta.

Den siste uken har mer enn 200 raketter rammet Sderot og andre utsatte områder i Israel. Det er sånn sett ikke veldig lett for Israelerne midt i en krigssituasjon å sørge for at alle forsyninger kommer frem(selv om man fortsatt har levert strøm, det er bensinen som ikke alltid har kommet frem). Kanskje man i stedet for å ta Israel, burde be Hamas slutte å sende raketter?

Denne bensinen som nå ikke det har kommet alt av har blitt brukt til noe kraftproduksjon. Når vi på TV hører om sykehus som sliter så er det jo ganske paradoksalt at rakettfrabrikken til Hamas går for fullt
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

kalle sa...

NRK bør avsosialistifiseres....

Joar sa...

Til Filip..
Jeg støtter Israel.. Landets stjerne representerer jo freden, davidstjerna som vi har lært så mye om i kristendommen.. David er jo jødenes store konge og bekjempet det romerske imperium eller noe sånt som vi lærte om.. Det var Israels andre konge etter Samuel..

David kjemper fortsatt den dag i dag for at Israel skal få beholde sitt land og for sitt folk..

Du har vel hørt om David og Goliat, at David ble sendt etter Goliatt for å kjempe mot ham..David vant og slet av ham hodet.. Det viser at alle de trusslene som har kommet mot Israel i følge bibelsk historie så har Israel vunnet, heldigvis..

Israel er ikke bare Guds land, men også en av våre viktigste allierte i kampen mot terror, og palestina utgjør dessverre terror-beltet.. så derfor bør vi støtte Israel og ikke Palestina.. Det er min mening..

Torstein sa...

Hva med begge deler - be både Hamas og Israel å slutte å sende raketter? Om den ene parten har valgt å ikke høre etter, betyr vel ikke det at vi ikke skal gi den samme oppfordringen til de som muligens gjør noe med det?

Tor Øyvind Westbye sa...

Davidsstjernen har ikke så mye med David å gjøre. Den er et gammelt symbol som jødene har gjort til sitt. Men de to blå stripene i det israelske flagget representerer elvene Nilen og Eufrat, underforstått grensene for et ønsket Stor-Israel. Det er vel ikke akkurat en filosofi som oppfordrer til fred?

David var jødenes andre konge etter SAUL, og han kjempet mot filisterne, ikke romerne. De kom ikke på banen før over 1000 år senere.

Bibelsk historie viser ikke at israel har vunnet mot alle truslene som kom mot dem. Tvert imot. Det var Gud som sendte fiendene for å knuse Israels folket som gang på gang vendte seg mot hans vilje. Fordrivelsen av det jødiske folk fra det hellige land var en del av Guds plan.

Israel er slettes ikke vår viktigste allierte i kampen mot terror, hverken militært, eller strategisk. Tvert imot, så er opprettelsen av staten israel den viktigste årsaken til at vi i dag har en situasjon med islamistiske terrororganisasjoner i det hele tatt.