8. mai 2008

Bergensprogrammet ruller videre!


Vi er enige! Høyre, Frp og KrF la i går frem en sak om videreføring av Bergensprogrammet. Det betyr at vi ikke stopper byggingen av bybanen på Nesttun, vi skal minst komme oss til Lagunen de neste årene. Og forhåpentligvis når vi Flesland også!

Bompenger har vært den vanskelige biten i dette, aller mest fordi vi ikke har visst hvor stor andel Bergen må dekke. Derfor venter byrådet med å sende inn en bompengesøknad til vi vet hva regjeringen legger inn av midler i Nasjonal Transportplan. Men byrådspartiene erkjenner at bompenger må til:

"Byrådet erkjenner at den eneste realistiske muligheten for å kunne videreføre Bergensprogrammet i tråd med bystyrets vedtak til Nasjonal transportplan, vil være å søke Stortinget om aksept for moderate endringer i dagens bompengeordning. "

Når det er sagt, så er det pussig at den rød-grønne regjeringen ikke går inn med statlig finansiering av hele bybaneprosjektet. Tenk for en miljøseier det kunne vært, og litt av en mulighet til å skaffe seg litt flere stemmer i Bergen. :)

Les mer om saken:
Forlenger bybanen i Bergen
Anbefaler å videreføre Bergensprogrammet
Filip Rygg Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Tor Øyvind Westbye sa...

Det er ikke så rart at regjeringen ikke vil bevilge penger til en kommune styrt av Høyre og FrP (og KrF) hvis byråd uansett vil sitte å ta æren for bybaneprosjektet selv. Det brude være en selvfølge for byrådet at bybanen skal utvides, og at det skal finansieres delevis med bompenger.

Og hvorfor skal regjeringen bevilge mer penger til en kommune som nekter å innhente 400 millioner kroner i eiendomsskatt?

kalle sa...

du verden tor øivind!

mener du at det er greit at regjeringen glemmer enkelte byer og landsdeler hvis det er andre partier som styrer? ganske sprøtt spør du meg...

Sondre sa...

jeg gleder meg til å ta bybanen:)

har forresten lurt på om det er mulig å lage et ekstra kjørefelt fra nattlandsveien og videre mot byen gjennom kalfaret. Det er jo stort sett ganske bredt der. Hadde vært fint med et kollektivfelt der.

Og fjerner man bilparkeringen nedover langs ibsens gate, er det vel plass til kollektivfelt der også (uten at behovet på langt nær så stort der).

Tor Øyvind Westbye sa...

Sondre: Det planlegges kollektivfelt i Nattlandsveien. Du får dermed ønsket ditt oppfylt om forhåpentligvis ikke alt for lenge.

Kalle: jeg synes det er forståelig at regjeringen ikke vil bevilge ekstramidler til en kommune som velger å ikke innhente 400 millioner i eiendomsskatt, og som heller kutter i de inntektene de allerede har. Hvis jeg var sønnen din, og brukte opp alle mine penger på fyll og fest, ville du da gitt meg mer penger hvis jeg spurte om det? Men hvis jeg brukte pengene mine fornuftig og satte av penger på BSU, ville du ikke da være mer villig til å sponse meg hvis jeg trengte noe ekstra? Det er ikke værre en det.

Jeg skjønner dermed at regjeringen ikke er interessert i å gi Bergen ekstrabevilgninger, så lenge de har et byråd som gir skatteletter til de som har mest fra før.