14. jan. 2009

Ny politikk og ny regjering!


Mens Stoltenberg nå plutselig kan smile over gode målinger og Siv må gråte en skvett over mye motgang, hopper KrF fra det ene til det andre på målingene. Akkurat nå er det svært vanskelig å spå hva som skjer den 14. september. Det eneste som er sikkert er at Norge trenger både en helt ny politikk og en ny regjering.

Fullstendig handlingslammelse preger idag svært mange politikkområder.

Selv om miljøminister Erik Solheim(bildet) ofte snakker om klimasaken, er resultatene skremmende etter snart fire år med rød-grønt styre. Utslippene øker og fremtidsutsiktene blir stadig verre. Svært mye kan gjøres, men under Stoltenberg og co skjer overhodet ingenting. Det er skremmende.

Et annet område som trenger en kraftig omlegging er bistandsbudsjettet. Mens man nå i flere budsjettrunder har lagt stadig flere ting inn i bistandsbudsjettet, som feks økte asylkostander og finansiering av diverse regnskogsprosjekter, ser det ut til at man har glemt sultrammede mennesker i flere afrikanske land. Det er ikke Norge verdig.

Skoleresultatene er heller ikke mye å skryte av. Selv om vi bruker mest penger i verden på skoleelevene, er resultatene vi oppnår bare middels. Som svar på de svake resultatene foreslår man helddagsskole. Dette til tross for at innføringen av 6 års reformen ikke ga oss bedre resultater og at vi vet at motivasjon er en hovedutfordring. Tror man virkelig at flere timer øker motivasjonen?

For meg er det også et stort paradoks at utdanningsministeren arbeider for helddagsskole for våre skolebarn, samtidig som hans eget parti ønsker 6 timers arbeidsdag for de voksne.

Listen over politikkområder som trenger forandring er selvsagt langt lengre. Jeg håper og tror at vi den 14. september får et valgresultat som fører til at dagens regjering går av. Ikke fordi en ny regjering i seg selv er et mål, men fordi jeg tror at en ny regjering der KrF inngår, vil bety en helt annen politikk for Norge. Og det trenger vi.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

Anonym sa...

jeg foretrekker en regjering med Rødt, SV og Ap. Kun det vil gi oss et fritt palestina og forbud mot SUV'er!

Anonym sa...

Filip, som KrFuer så lurer jeg på om etter opptøyerne i Oslo har styrket din vilje til å gå inn i regjering med FrP?

Hvorfor er det så vanskelig å bestemme seg egentlig? Bryt med Venstre, og sats på FrP. Det er mange vestlandske KrFere som vil ha Fremskrittsparti og KrF sammen.

FR sa...

hei Joar!

Opptøyene i Oslo påvirker ikke regjeringssamarbeid. Det er heldigvis ingen av demonstrantene som er aktuelle regjeringspartnere. :)

Politikken avgjør, og KrF vil diskutere dette på landsmøtet. For meg er det viktig å ikke slå noe fast før den tid.

I Bergen opplever jeg et godt samarbeid med Høyre og Frp. Men samtidig ser jeg at det er en vesensforskjell på lokalt og nasjonalt.

Kyle sa...

Det er alltid kjekt å snakke med KrF i Bergen, som har et annet syn på samarbeid enn store deler av landet.

Som Filip sier, så er det politikken som teller.
Der tror jeg KrF har mye å hente i en felles borgerlig regjering.

Dessverre er det litt ondt blod i begge partier som gjør "personforhold" vanskeligere enn de trenger å være

Anonym sa...

Sykt enig i det du sier, Filip. Utdanningsministeren har tydeligvis glemt hvordan det er å være barn. Skoledagene er passelig lange nå, det blir feil å la barna gå på skole til langt på kveld. De trenger fritid, de og, både til å drive med fritidsaktiviteter og til å være med familien sin.

Til deg, anonym: En regjering med Rødt, SV og AP kan ikke gi deg et fritt Palestina. Det er ute av våre hender. Og så den kombinasjonen av partier da. Jeg tør ikke tenke hvordan Norge hadde vært Jeg håper på et samarbeid mellom KrF og FrP!

Anonym sa...

Det går mot Bondevik 3 og godt er det! på tide å brette om armene! Endelig nærmere en avklaring på borgerlig side

FR sa...

ja det kan absolutt se slik ut. Men det er vel mer sannsynelig at Erna blir statsminister denne gang. :)