7. jan. 2009

Kan man forhandle med terrorister?


Det har i dag kommet flere meldinger om våpenhvile i Midtøsten. Intet annet ville glede meg mer. Men det er tvilsomt om Hamas vil gå med på det som er foreslått. Se disse videoene og kanskje du får noe mer innsikt i hvordan Hamas tenker om Israel, vesten, jøder og fred.







FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

30 kommentarer:

Anonym sa...

Disse klippene viser sannheten om disse grupperingene som terroriserer det palestinske folket! Hvem tør vel å si disse folka IMOT ??? Når de er villig til å ofre kvinner og barns liv for sine VRANGFORESTILLINGER !!!

Spikeren sa...

Disse videoklppene var helt ufattelige. Disse menneskene er jo virkelig forskrudde, og representerer ondskapen selv. Og slikt støtter man i Oslo i disse dager? Helt ufattelig!

Anonym sa...

Du er en ignorant, uvitende tulling uten like. Du stemmer FRP og leser for mye VG uten et åpent sinn. Hamas er ingen terrorist organisasjon. Det er en organisasjon startet av palestinere som var lut lei av å bli undertrykket og okkupert av Israel. De små nyttårsrakketene de skyter inn i Israel er nesten bare et symbolsk "angrep" på Israel, og eneste måte de faktisk kan slå tilbake på okkupasjonen og undertrykkelsen, når ingen gjør noe med Israel. Jeg sier ikke at det å skyte raketter inn i nabo-"landet" er en løsning på konflikten, men så langt har det kommet..

Anonym sa...

Kanskje Filip Rygg burde stilla Inger Lise Hansen, nestleiar i KrF dette spørsmålet? Ho ville vel ha svart som ho gjer i Vårt Land i dag: "En kan si hva en vil om Hamas, men en kommer ikke utenom å snakke med folk som vinner valg". Det finst altså fornuft innimellom, også i KrF.

Anonym sa...

"Hamas er ingen terrorist organisasjon" (sic!)

En ganske fantastisk uttalelse. :-(

Anonym sa...

Israel er like mye en terrorist organisasjon som Hamas, sett bort ifra at Israel tror de er en stat da.

Anonym sa...

Dette beviser at det er helt korrekt å drepe MINST 200 palestinere pr. israeler som mister livet i de blodige rakettangrepene fra Hamas. Det er betryggende at den israelske hæren tar ansvar og rydder opp når Gud svikter.

Anonym sa...

Konflikten er over 2000 år gammel og blir ikke å gå over med det første.

Opprinnelsen ligger i Jerusalem, som regnes som den religiøse "hovedstaden" for både jøder, kristne og muslimer.
http://no.wikipedia.org/wiki/Jerusalem

Noens frihetskjemper er andres terrorist. Israel har ingen hær å kjempe mot, men en gjeng med feiginger som gjemmer seg bak sivile kvinner og barn. Først sender de raketter og så springer de blandt sivile for å gjemme seg.

Israel har en utrolig vanskelig situasjon hvor de må tåle daglige rakettangrep og rakettalarmer. Videre har de en fiende som bruker sivilbefolkningen som skjold.

Jeg må vel si at jeg har problemer med å ha sympati med folk som går i gatene å feirer når de har klart å drepe uskyldige mennesker i nabolandet. Ref skoleskytingen nå sist.
http://www1.vg.no/bildespesial/show/spesial.php?id=6016

Palestinerne har mye blod på fingrene og må regne med en reaksjon før eller senere.

Taktisk av Israel å starte offensiven før Obama kommer til makten, for der er dialog den kommende medisin.

Mye blod kommer til å renne i denne delen av midtøsten i årene som kommer.

Anonym sa...

Ja dette med mennesklige skjold er avskylig!

http://www.evtv1.com/player.aspx?itemnum=6949&aid=

Anonym sa...

Det er ganske åpenbart at dette er hva Hamas ville. De har forberedt seg på denne invasionen en god stund skal vi tro deres egne uttalelser.

Og til deg som sa det er "nytårsraketter" Hamas skyter mot Israel. Hva tror du hadde skjedd hvis feks. Norge hadde skutt raketter mot Russland, og alle fredsforhandlinger feilet? Og jeg vil kalle alle som bevisst angriper sivile, og bruker deres egen sivilbefolkning som menneskelig skjold terrorister.

Anonym sa...

Filip Rygg, det gjør meg godt å se hva du gjør, endlig noen som skjønner at det norske media er trangsynt angående Israel.
Stemmer ikke KRF, men altså dette får meg til å tenke meg om=)

Anonym sa...

Noe lese på:


http://powa.online91.net/32-israel-shnsker-e-overta-hele-palestina-i.html

Anonym sa...

Israel er en stat som er opprettet på bakgrunn av en eventyrfortelling, med støtte i den "vestlige" verden.
Religiøse mennesker klarer ikke å se objektivt på denne saken!
Det er Israel som har tatt for seg av landområdene og verdiene der nede, men siden det er de stakkars jødene som gjør det så er det greit?
Israelere er ikke terrorister når de tar andres land, sulter ut en hel befolkning, sprenger kvinner og barn i lufta osv, men muslimer er det hvis de forsvarer sitt eget land?
Helvete eller! Jeg støtter ikke terrorisme på noe sett og vis, men Israels fremtreden i midtøsten skulle vært bannlyst.
Den guden jeg lærte om da jeg var liten hadde aldri godtatt noe sånnt.
Israel kan brenne i helvete for alt de har gjort mot befolkningen på bl.a. Gaza stripen og araberlandene rundt.
Jeg mener dette av hele mitt hjerte, jeg er hvit, godtar ikke 9/11 i det hele tatt og har et generellt dårlig bilde av muslimer, men her har faktisk muslimene retten på sin side og jeg støtter dem fullt ut!

Anonym sa...

# Anonym med en lenke til kart på powa.online:
Fint kart du lenker til, bortsett fra at det bare er løgn og propaganda...
http://fredimellanostern.wordpress.com/2009/01/05/kartor-som-ljuger/

Anonym sa...

Helt enig med det siste der, Israel er en stat opprettet på grunnlag av noe som står i Bibelen, en 2000 år gammel eventyrbok. Som sagt klarer ikke religiøse å se objektivt på denne saken. Jeg synes ikke det er rett at man jager palestinerne bort fra sitt eget land og presser dem inn i to bittesmå territorier når de var der først, bare pga noe som står i bibelen. Dette skulle virkelig vært bannlyst. Det at USA støtter dem, gjør det ikke særlig bedre, USA er supermakt no.1 og støtter noe så idiotisk...jaja, kan ikke si det overrasker meg, USA er jo bygd på litt av det samme. Indianerne ble jaget vekk. Hamas er ikke terrorister, de er frihetskjempere som ikke finner seg i undertrykkelse fra Israel. Jeg har bare en ting å si, Heia Hamas!!!

Anonym sa...

# Anonym og Anonym: Om man skal kritisere religiøse grupperinger så er det direkte dobbeltmoralsk å støtte hamas. Hamas ønsker å islamisere verden på den mest ekstreme mulige måten - dvs at kvinnens plass blir i hjemmet, dødsstraff for homofile, ingen ytrings- og pressefrihet, utrydd alle vantro, og la kristne og jøder leve som undermennesker i det islamske samfunn.
Palestinske angrep har alltid rettet seg mot sivile (ved hjelp av selvmordsbombere og raketter), og de ønsker ingen fred hverken med jøder eller vantro.
Islam har blitt spredd ved hjelp av sverdet og voldtekt.
Og hamas er en gruppering dere støtter?
Israel har også sine svin på skogen, men de forsøker i alle fall å unngå sivile tap. Om de virkelig hadde forsøkt å treffe sivile, så ville denne konflikten sett helt annerledes ut.

Dere ønsker ikke fred i midt østen - dere er patetiske krigshissere som ønsker død og terror over Israel. Til opplysning så finnes det mange Israelske arabere som støtter Israels kamp mot terrorismen.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3652592,00.html

Anonym sa...

Hvem er du til å fortelle hvilken side som er terrorister?

tar du uskyldige liv er du terrorist, uansett hvordan du ser på det. Man er ikke mer terrorist bare fordi man ikke får støtte fra USA

Anonym sa...

Dette er en evig krangel mellom en håndfull drittunger som har tilgang på alt for masse dødlige våpen. Tragisk at 99% av menneskene som lider er totalt uskyldige.

De skyldige er både på Israels side og på Hamas side.

Fokuset må være å redde flest mulig uskyldige. Så får drittungene slakte hverandre i fred.

Anonym sa...

jeg vil bare si at når du bor på et sted som palestina, og alt blir kontrolert av israel, (luftrommet over, sjøveiene, og til og med grensene til andre land som egypt), ditt folkeslag bodde på disse områdene leeeeenge før første og andre verdenskrig, de ble drevet vekk derfra, gjort til flyktninger i eget land) fordi europa hadde dårlig samvittighet for jødeutslettelsen som foregikk i europa og de måtte selvfølgelig gjøre opp det ved å jage bort palestinere og gi deres land til jødene. til "israel" kom selvfølgelig nesten alle jødene fra hele europa. det var jo ikke plass til dem i europa. så de jagde vekk fattige palestinere og tok kontrollen over de som valgte å ikke reise vekk. hvis du hadde vært undertrykt et annet folkeslag, og ble behandlet som om du levde på nød fra dem, hadde ikke du valgt å gjøre noe med det? krigshelter her i norge blir jo hedret i filmer som max manus, mens krigshelter fra palestina blir kalt for terrorister????? kanskje du skal slå opp det ordet i en ordbok kjære deg, og finne ut hva det betyr. et godt forslag fra meg siden du er så flink til å blogge, og dette sikkert ikke er siste gang du sier din mening om "palestina og de terroristene som bor der og kriger for å frigjøre sitt land"
og til "fleskevann" må jeg selvfølgelig spørre om du har hatt et personlig intervju med en hamas tilhenger siden du er så sikker på at "Hamas ønsker å islamisere verden på den mest ekstreme mulige måten - dvs at kvinnens plass blir i hjemmet, dødsstraff for homofile, ingen ytrings- og pressefrihet, utrydd alle vantro, og la kristne og jøder leve som undermennesker i det islamske samfunn." Eller er det dine antagelser?
det skjer en utvikling i alle land, og selvfølgelig skjer den utviklingen seinere i land der det er så stor arbeidsledighet at kvinners utdannelse ikke blir prioritert siden det er viktig å få guttene i arbeid, de skal ut og tjene penger og forsørge familien. og jeg gidder ikke å komentere det med at muslimer skal undertrykke jøder og kristne, bare snu om på bildet litt du og se hva kristne og jøder gjør mot muslimer i palestina. kanskje du setter ord på din store frykt, at andre ikke skal gjøre de grufulle handlingene mot ditt folk som du gjør mot deres?

Anonym sa...

I 1947 fikk israel landemasser i midtøsten, av FN. - Greit nok.

I årene som fulgte angrep nabolandene Israel - Absolutt ikke greit.

.. og Israel forsvarte seg. - Helt OK.

Etter å ha blitt støttet av USA og blitt gjort til verdens 4. største våpenmakt fortsetter Israel å okkupere nabostatene - Helt latterlig, men greit de må jo få forsvare seg..

Men så fortsetter Israel undertrykkelsen av palestinerne i femti år frem til 2008.

Er det rart at palestinerne gjør opprør?


Dersom Sverige hadde inntatt Norge etter en eller annen teit konflikt for 50 år siden, og fortsatt hadde okkupert norge så hadde vi da for faen ville forsvart oss vi og?


Jeg skjønner palestinerne. OG jeg skjønner Isrealerne som bare vil forsvare seg selv.

Men; Israel må forstå at det aldri kan bli fred når de fortsetter å okkupere nabostaten. Og palestina(Hamas) må forstå at det aldri kan bli fred når de fortsetter med bombeangrep mot nabostaten.


Begge parter har skylden, men før det blir fred MÅ israel gå tilbake til 1947 landegrensene som er satt av FN!

Ref: http://www.hell-man.se/bilder2009/PalestinianLossOfLand1946to2000XL.jpg

Anonym sa...

hvis alle som dreper sivile er terrorister... kan noen nevne en krig hvor ikke det har gått sivile tap på en eller begge sider?

Og som tidligere sagt, hvis Israel ville drepe sivile palestinere hadde dødstallene vært MYE større... Hamas er feige, de gjemmer seg bak sivile... Israel har ikke noe valg... Det er helt klart at det som skjer nå er noe Hamas har planlagt lenge... Hamas har skutt raketter på Israel i lang tid, og det verste er at Hamas skyter gjemmer seg bak sivile, de velger å skyte opp raketter fra sykehus, skoler osv... og på den måten, når Israel prøver å ta Hamas så bomber de sivile områder... Hele ideen er å gi Hamas mer sympati... Og jeg synes det er synd at det finnes så mange mennesker som ikke ser sammenhengen her...

Anonym sa...

Spørsmål til "anonym"
denne evntyrfortellingen " som du mener bibelen er-- Da er Romeriket en fantasi? Det har ALDRI eksistert et Romerike ? Et Romerrike som okkuperte Judea,Samaria etc som kalles Palestinia og Israel idag ? Det har aldri eksistert noen Keiser Augustus?
Byen Nazareth har aldri eksistert ? byen Jerusalem har aldri eksistert ? Jødene komemr ikke fra Isreal og Midt Østen de komemr fra Gjøvik elller Helsinki?

Anonym sa...

VELKOMMEN TIL 2009!!! Religion er roten til alt vondt! La dem bare utslette hverandre der nede! Problem solved... Jeg er så møkka lei av dette... Slike ting burde ikke være på nyhetene i det hele tatt, da det ikke finnes noen nyhet i dette!

Anonym sa...

Hva er Terror?

Hvis man bruker ordet i sin rette forstand, betyr det att all krig, vold, trusler osv er terror. Krig bør fjernes fra ordboka, og byttes ut med terror. På den måten kan kansje folk få øynene opp, og forstå hvorfor begge sider i en "krig" ofte kaller motparten for terrorister...

Bokmålsordboka sier:
«terror terror -en (eng., av lat. 'redsel') bruk av (trusler om) vold for å oppnå visse mål, redselsherredømme undertrykke et folk med vold og t- / psykisk t- .»

I tillegg for å kalle kriger for terror, og dermed ha ett mer riktig definert ord for handlingene, bør man kansje også skrive den norske ordet for terror her hjemme, og kalle det for redsel. For det ER det det er... Første og andre verdenskrig ville da blitt kalt første verdensredsel, og den andre verdensredsel. Den kalde krigen, ville hett den kalde redselen. Dette ville gi en mer korrekt beskrivelse enn ord som krig.

Ingen vil ha redsel, derfor handler man i redsel. Så i frykt for en trussel, gjør man ting tilbake for å skape frykt hos motstanderene, så de slutter. Hvis dette ikke fungerer, blir det konflikt, med død og fordervelse, akkurat som de fryktet, men nå blir frykt og redsel blandet med savn, død, hevn og ideologi som følge av dette. Generasjon etter generasjon blir fortellinger om redsel, og hvem som står bak redselen fortalt til barna, så de vokser opp med redsel som hverdag.

Ordene frykt og redsel, betyr terror i denne sammenhengen, les med ordet terror, og tenk.

- Hilsen "lei av illusjonen"

"Wikipedia:
Terror is a state of fear, an overwhelming sense of imminent danger."

"terrorism
The Columbia Encyclopedia, Sixth Edition
terrorism the threat or use of violence, often against the civilian population, to achieve political or social ends, to intimidate opponents, or to publicize grievances. The term dates from the Reign of Terror (1793-94)"

Anonym sa...

Israelerne er terrorister!

http://forislam.org/


Hilsen Jarle

Anonym sa...

Anbefaler å lese dette blogginnlegget som jeg kom over.

http://tarud.wordpress.com/2008/12/29/ny-perspektiv-til-konflikten-i-midt%C3%B8sten/

Anonym sa...

Denne krigen går dypere enn vi tror.. Vi som sitter her hjemme i Norge vet ikke konkret hva som skjer, alt vi vet kommer fra nyhetene! Altså, man kan virkelig ikke støtte noen sider av denne saken. Vår største prioritet burde være og få ut alle sivile.

Man kan jo ikke hele tiden tenkte at jeg hadde landet først, og vil nå mange hundre år etter ha det tilbake, det fungerer liksom ikke. Man kan heller ikke holde på med denne hevnen lenger. Han drepte en av mine, jeg skal drepe 10 av hans. Det går ikke..

Anonym sa...

Ikke alle kriger er like, ikke alle har like stork kraft eller militært utstyr. Normalt er det første skritt når en av partene føler seg sterkere enn den andre at krigen begynner.

Det lyder kjent og kan sikkert anbefales, spesielt når ødeleggelse kan bli erfaring; tenk, si, hvordan 2 verdenskrig startet med Tyskland som selvutnevnt verdenshersker – det skjedde selvfølgelig ikke, men det er en annen historie. I dag er det Israel som angriper Palestina med tungt militær, og med god støtte fra USA, det er ikke en krig det som skjer på Gaza men en massakre.
Hamas gjelder men Israel vil aldri forhandle med ”disse” terrorister, hvem er større terrorist? Hvem er det som har traumatisert hundrevis siden 1948, siden dannelsen, siden Holocaust, siden 2VV? Det var ikke avgjort at staten Israel skulle ligge der den ligger i dag for i henhold til Israel/West Bank-Gaza loven sto det om forskjellige geografiske områder.
Klart strategisk at staten Israel havnet innerst i Middelhavet ved Suez og kontroll over handelsveier men mindre heldig var Palestina som siden har kjempet for eksistens og fødeland.
Staten Israel kom som manna fra himmelen men ikke uten militær aksjon fra Israelske nybyggere, som fulgte britenes ordre om ro og orden: I dag 60 år etter, og fortsatt ikke fredelig bosatt. Plantet Hitler et frø i Israel; vanskelig å si nei når vi ser hva Israel utfører på Gaza mens de selv har glemt Holocaust, eller dreier det seg om å hevde sin skyld og uskyld samtidig?
Fundamentalist ”jihad”, Nazi og Semites: hvorfor våkner dere ikke opp og stopper massakre mot uskyldige? Hvorfor skal dere drepe nyfødte, knuse mennesker som allerede har levd, og død, under uverdige forhold i generasjoner? Og hvilken galskap er det å hevde at man er spesielt utvalgt, hvilken rett gir det å utslette de ”andre”, og samtidig forvente gjenfødelse, hvilke linjer og hva blir spart for neste generasjoner?

Hevnen er min, sier Gud. Og ifølge statistikken er det hittil drept 2000 på Gaza og 5000 såret og 15 Israelere drept, og noen såret. Om ikke det er nok så klarer Israel å bombe en FN bygning med flere tonn mat/medisiner hvilket strider mot konvensjonen - man skal på Gaza få dø på tom mage - dersom Israel/Gaza var en Hollywood actionfilm ville krigshelten uttalt noe sånt som : ” Araber, ikke sant!” . Det er ikke en Hollywood actionfilm, men realitet hvor lyset rettes mot Israelske ledere som sier ”..vi er utsatte sivile” og ”…hvis Hamas slutter å true Israel med bomber vil krigen være over på få minutter.” Mens Arabiske ledere går sammen for å hjelpe Gaza, går Syrias leder Assad ut og sier at ”..,,effekten av visuell krig vil være mer skadelig enn selve krigen….det er på tide at fundamentalister i regionen er klar over at de vil bli oppfattet som terrorister.” Det er ganske klart en sannhet, og ingen andre enn Al Quedas leder Osama bin Laden har oppfordret til Jihad for å stoppe Israels angrep på Gaza.

Anonym sa...

Relevant info:

TERRORISME ELLER MOTSTANDSKAMP? Henriksen Waage synes ikke det er helt relevant å sammenligne dagens Hamas med de jødiske terrororganisasjonene.

- Det er en stor forskjell her. Disse jødiske terrororganisasjonene hadde som ideologi en forherligelse av vold og terror som et legitimt politisk våpen.

- Ikke helt ulikt Hamas?

- Det er mer komplisert. Hamas har også vært en del av en religiøs, politisk og sosial bevegelse. Men viktigere enn det, er at Irgun og Stern begge slåss for å legge land under seg, for å bli kvitt en kolonimakt og fordrive araberne. Hamas' charter, om vi skal ta det på ordet, er fullt av utrykk som tyder på at Israel skal utslettes. Men samtidig er hele Hamas' engasjement sprunget ut av den israelske okkupasjonen. Hamas er langt på vei en motstandsgruppe. Irgun og Stern kom fra et annet land og forsøkte å fordrive et folk, avslutter Henriksen Waage.

Anonym sa...

"Spørsmål til "anonym"
denne evntyrfortellingen " som du mener bibelen er-- Da er Romeriket en fantasi? Det har ALDRI eksistert et Romerike ? Et Romerrike som okkuperte Judea,Samaria etc som kalles Palestinia og Israel idag ? Det har aldri eksistert noen Keiser Augustus?
Byen Nazareth har aldri eksistert ? byen Jerusalem har aldri eksistert ? Jødene komemr ikke fra Isreal og Midt Østen de komemr fra Gjøvik elller Helsinki?"

Kremt, når ett helt hav deler seg i to slik at folk kan spasere videre? Høres ut som ett realt eventyr for meg. Romerike å alt det der? Det kalles historie.

Og utrplig nok så har vi mennesker i dette landet som tror på vissvaset! Jævla idioter. Samma går for de i Midt-Østen. Suppehuer.